Un total de 200 participants s’han donat cita a la tercera edició de la Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell. La jornada s’emmarcava dins el projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, i concretament encetava el cicle de tardor de les mateixes.
Organitzada pel Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire, la marxa s’ha posat en moviment a les 9 del matí des de la plaça de l’Ajuntament. Els participants han pogut optar entre dos distàncies sense cap mena de dificultat tècnica: una de 20 kilòmetres i l’altra d’11 amb uns desnivells acumulats de 259 metres i 150, respectivament. Els recorreguts transitaven gairebé íntegrament per camins de terra i paisatges de conreus, canals, trinxeres i sèquies, i per primer cop s’ha circulat per la serra d’Almenara, en un trajecte que ha transitat pels municipis de Bellmunt, Montgai, la Sentiu de Sió i La Ràpita, i en el que es s’ha pogut gaudir d’un espai natural declarat, que té una fauna i una botànica molt concreta, com el mateix esparver cendrós, que s’estableix en aquesta zona durant la primavera i l’estiu.
La marxa no tenia caràcter competitiu i estava oberta a caminants i atletes, però no a ciclistes. Els inscrits han disposat d’avituallaments líquids i sòlids durant la prova, avituallament a l’arribada, dutxes i vestidors, bossa del caminador, assegurança esportiva del dia i ambulància.
Un calendari amb deu marxes
El projecte Marxa.cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.
Les marxes que formen el calendari són:
Informa: Redacció
La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…
Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…
Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
La Comissió d’Energia de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer ha iniciat una…
Aquest lloc web utilitza cookies.