La Fiscalia de Lleida ha arxivat la investigació a l’activista Josep Pàmies i l’entitat Dolça Revolució, denunciats per promocionar a través d’Internet els seus productes, entre els quals l’MMS, com a teràpies efectives per combatre al coronavirus i oferir consells de salut sense tenir titulació. La fiscalia va obrir una investigació arran de les denúncies presentades contra Pàmies i la Dolça Revolució davant de diferents òrgans per part del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), el Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos (CGCOM) i l’Ilustre Colegio Oficial de Médicos de Alicante (ICOMA). El ministeri públic considera que els delictes investigats no s’han pogut acreditar i, per això, ha acordat arxivar les diligències.
Aquests col·legis de metges van denunciar Josep Pàmies i la Dolça Revolució per promocionar a través de diferents canals d’Internet com ara Youtube o dels webs dolcarevolucio.cat o pamiesvitae.com o brighteon.com, entre altres, els seus productes, entre els quals l’MMS com a teràpies efectives per lluitar contra la covid-19, i també per difondre consells de salut sense disposar de titulació. Així mateix, durant la instrucció de l’expedient, el CCMC i l’ICOMA van posar en coneixement de la Fiscalia que els denunciats van remetre un correu electrònic des de l’adreça [email protected] a tots els col·legis de metges de l’Estat amb l’assumpte ‘Sol·licitud ús Diòxid de clor’.
Amb les diligències efectuades, la Fiscalia de Lleida considera que no queda acreditat que els denunciats fabriquin o venguin el producte conegut com a MMS, ni tampoc que en promocionin la seva venda. Tampoc s’ha pogut constatar que elaborin, dispensin, subministrin o comerciïn amb aquest producte. D’altra banda, la Fiscalia assenyala que no té constància de denúncies per delictes de lesions o estafa contra Pàmies i la Dolça Revolució.
L’MMS consisteix en una solució de clorit de sodi que s’elabora de manera artesanal. De les investigacions dutes a terme, la fiscalia no ha pogut intervenir ni analitzar aquest producte als denunciats, fet que no ha permès concretar la naturalesa, composició, nivells o percentatges concrets de diòxid de clor utilitzats i els efectes exactes de les “dosis”, “barreja” o “solució”. Al no haver-se pogut intervenir el producte, “no s’ha pogut justificar el perjudici en forma de risc per a la salut dels consumidors”, assenyala el ministeri públic.
En relació amb els correus electrònics enviats als col·legis de metges d’arreu de l’Estat instant els professionals de la salut a recomanar el producte MMS que promocionen, la fiscalia no aprecia delicte de coaccions per “no tenir la intensitat suficient per tal que accedeixin a les pretensions dels denunciats”.
A partir de les diligències efectuades, la Fiscalia de Lleida ha acordat remetre testimoni de les actuacions a la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut. Tot i això, reconeix que els fets objecte del procediment podrien derivar en una sanció administrativa per fer publicitat de productes que no estan autoritzats. A la vegada, el ministeri fiscal indica als denunciants que poden reiterar la seva denúncia davant el Jutjat d’Instrucció en cas de no estar d’acord amb la decisió de la fiscalia.
Informa: ACN