Balaguer formarà part del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial Green&Circular

L’espai del CESET serà la seu de l’Energy Hub Lab, un centre especialitzat en energies renovables i estalvi energètic

Amb la presentació d’aquest projecte, la Paeria de Balaguer fa una passa més en la transformació del model econòmic actual cap a l’economia verda a través d’un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial ( PECT). Amb aquesta finalitat el govern municipal es va presentar a finals del 2019 a un projecte impulsat per la Diputació per tal de poder trobar finançament europeu i dur a terme la iniciativa. Es tracta del Projecte Green Circular EnergyHubLab per al qual la Paeria ha previst una inversió de 313.000 euros per als quals rebrà una subvenció dels fons FEDER de 156.000 euros. Així s’ha explicat en la roda de premsa en la que han participat el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i la paera de Promoció Econòmica, Ester Guarné, que també han dit que l’acceptació d’aquesta subvenció és el que s’ha portat a aprovació aquest divendres en un ple extraordinari a la Paeria de Balaguer.

El que busca aquest projecte és crear espais “per tal d’impulsar el que seria la transformació dels models econòmics dels nostres territoris en base a un sistema d’innovació”. En aquest sentit, recorda que a nivell mundial hi ha el repte d’aconseguir un model econòmic que contribueixi a la mitigació del canvi climàtic i a la reducció de les emissions de gasos contaminants, entre altres.

Aquest PECT, que es diu Green & Circular, es preveu dur a terme a través de la iniciativa Biolab Ponent i hi participaran dues poblacions, Alcarràs i Balaguer. Alcarràs liderarà el “Circular”, que vol impulsar la Bioeconomia Circular, el que seria la producció de bio-materials, bio-carburants i bio-energia. El “Green” és la part liderada per la Paeria de Balaguer, que buscarà l’impuls d’energies renovables i la millora de l’eficiència energètica.

Per dur a terme el Projecte Green Circular EnergyHubLab, la Paeria ha previst una inversió de 313.000 euros que serviran per habilitar i equipar la cinquena planta del CEI com a espai pel desenvolupament i l’estudi de les energies renovables, una mena de “laboratori”; per fer activitats per impulsar projectes futurs sobre energies renovables i millora de l’eficiència energètica i per disposar de personal, propi i de nova contractació.

Per finançar els 313.000 euros, la Paeria no només comptarà amb una subvenció de fons europeus del 50 % sinó que també hi haurà una subvenció d’un 25 % per part de la Diputació de Lleida. L’altre 25 % sí que anirà a càrrec de les arques municipals.

El Projecte Green Circular EnergyHubLab ha d’estar enllestit com a molt tard a finals de l’any 2023.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.