Camarasa celebra un nou Ranxo dels Vaguistes reivindicant el temps per cures

La consellera d’Igualtat i Feminismes destaca que s’ha d’avançar en benefici d’una millor conciliació de les famílies i, especialment, les dones

Camarasa ha tornat a commemorar la Vaga de la Canadenca amb el Ranxo dels Vaguistes, en el seu 104è aniversari d’una de les conquestes socials més importants de la història: l’assoliment de la jornada laboral de 8 hores. Un èxit de la classe treballadora que va començar al municipi noguerenc i que es va estendre a tot el país fins a aconseguir-ho.

El Ranxo, una gran escudella i carn d’olla que va ser l’aliment dels vaguistes aquells dies, ha comptat amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha visitat el municipi i els principals emplaçaments, finalitzant la visita al punt on s’ha cuinat el tradicional àpat, del qual s’han repartit gairebé 500 racions. La consellera ha destacat que aquesta reivindicació és un “orgull de país, ja que ens va fer avançar en els Drets Laborals, que són també drets humans”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón, també ha afirmat que pel municipi “ens honra forma part de la història de Catalunya sent l’espurna que va iniciar aquesta vaga i que va demostrar que tots si tots plegats i units, podem aconseguir qualsevol fita malgrat la repressió”.

Més enllà, Tània Verge ha destacat que encara hi ha molt camí a recórrer: “Tenim una agenda de treball per seguir amb la transformació social i feminista, que continua amb la recerca del benestar que van iniciar els vaguistes de Camarasa a tot el país”. En aquest sentit, la consellera considera que el “triangle de 8 hores de treball, 8 de descans i 8 de dormir, especialment a les dones, no ens encaixa, perquè es deixa fora el treball de cures”. Per això, assenyala Verge, hem de vetllar perquè aquesta dimensió de les cures formin part del dia a dia, ja que són Claus per la sostenibilitat de la vida”.

Tània Verge ha etzibat l’aposta feta pel seu departament i la corresponsabilitat pública en la provisió d’aquest valuós temps per a les famílies amb el programa “Temps de Cures” que s’ha desplegat arreu del territori i que aposta pel servei de canguratge en ludoteques i altres equipaments públics, fora de l’horari escolar. Tot plegat, assenyala Verge “perquè les famílies i especialment les dones, tinguin més temps pel seu benestar, sigui descansant, formant-se o treballant en tranquil·litat”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.