Comença en 2n Curs d’arqueologia andalusina al Pla d’Almatà

Una desena d’alumnes realitzen una excavació cada matí i durant les tardes duen a terme diferents visites i tallers obertes al públic

Les portes del jaciment del Pla d’Almatà es van obrir el dilluns a la tarda a una visita guiada, donant així el tret de sortida al segon curs d’arqueologia andalusina de Balaguer. Vora una desena d’alumnes de diferents universitats estatals participen enguany en aquest curs organitzat per la UAB i amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, en el qual realitzaran un treball de camp amb l’excavació al jaciment.

En el curs es donarà continuïtat a la zona del jaciment en què ja s’està treballant. Es tracta d’una casa que toca a la muralla i de la qual s’han descobert nombroses teules.
La directora del projecte, la investigadora Helena Kirchner, ha volgut destacar el gran valor que té l’espai del Pla d’Almatà, el qual permet poder estudiar amb més facilitat la història andalusina al no haver-hi una ciutat edificada a sobre.

El curs finalitzarà el 15 de setembre i a banda de les excavacions, durant les tardes es realitzaran diferents xerrades, tallers i una visita final exposant els resultats obtinguts de l’estudi, tot obert al públic interessat.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.