Balaguer participa en la jornada de Plans Educatius d’Entorn ‘Camins d’èxit’

Es va presentar l’activitat ‘Oportunitats en escena. Tallers de suport i acompanyament educatiu a través del teatre’ que es du a terme a l’escola Àngel Guimerà

Balaguer va participar el dimecres en la Jornada Camins d’Èxit, que es va celebrar a l’auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. La jornada anava dirigida als agents que intervenen en els plans d’entorn al territori, amb la voluntat de ser un espai de trobada per compartir experiències, pràctiques, projectes i reflexions. En aquest sentit van participar els PEE de Balaguer, Alt Segrià, Mollerussa, les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Guissona, Tàrrega i La Seu d’Urgell.

En el cas de Balaguer, es va presentar l’activitat ‘Oportunitats en escena. Tallers de suport i acompanyament educatiu a través del teatre’, a càrrec de la tècnica d’educació Carme Brusau i que es du a terme a l’escola Àngel Guimerà. La proposta combina el treball de diferents capacitats relacionals a partir de les arts escèniques i del joc, com l’autoestima, la comprensió lectora, les habilitats socials i comunicatives, la creativitat, l’empatia, l’expressió corporal, i sobretot el treball en equip. En aquest sentit, es va posar de manifest que la proposta tot just comença, però que està sent molt ben rebuda per l’alumnat i el professorat del centre educatiu.

A la jornada van assistir la paera d’Educació, Anna Profitós; Carme Brusau, tècnica d’Educació de la Paeria; Imma Montoliu, dinamitzadora Pla Municipal de Dinàmica Educativa; Anna Figuerola, dinamitzadora del Pla Educatiu d’Entorn; Mònica Baradad, assessora LIC del Pla Educatiu d’Entorn al Departament d’Educació; Èric Berga, director del Servei  Educatiu de la Noguera; i Glòria Noè, TIS de l’Escola Àngel Guimerà.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta de cooperació entre el Departament d’Educació i els ajuntaments, i tenen com a objectius aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió a través de l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Aquests han esdevingut eines capaces de connectar els aprenentatges formals i no formals, afavorint l’accés de tot l’alumnat, especialment dels que es troben en situació de vulnerabilitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.