El Museu de la Noguera inaugura l’exposició ‘Art primer. Artistes de la prehistòria’

La mostra commemora el 20è aniversari de la Declaració de l’art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat

Fins al 22 de setembre al Museu de la Noguera es podrà veure la mostra ‘Art primer. Artistes de la prehistòria’, una proposta expositiva de l’Arqueoxarxa entorn al desenvolupament del pensament creatiu i de la capacitat d’abstracció en el marc de l’evolució de la Humanitat.

L’exposició ‘Art primer. Artistes de la prehistòria’ commemora el 20è aniversari de la Declaració de l’art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. En aquesta mostra itinerant, s’exhibeixen dos-cents cinquanta objectes únics de la prehistòria europea, procedents de vint museus i institucions catalanes, espanyoles i franceses. En aquest sentit, destaquen peces com els fragments originals de pintures rupestres llevantines conservades al MAC, procedents de la Cova dels Moros de Calapatà a Terol; i al Museu de la Valltorta de la Comunitat Valenciana. També són rellevants els objectes paleolítics procedents de la regió francocantàbrica, com l’espàtula amb forma de peix de la Cueva de El Pendo, del Museo de Prehistoria y Arqueología de Cantabria, així com les peces més antigues d’art paleolític trobades a Catalunya, procedents dels jaciments de l’Hort de la Boquera a Margalef de Montsant i de Vimbodí, de catorze mil anys d’antiguitat. Finalment, a la mostra també es pot veure una col·lecció de calcs de pintures rupestres reunits pel MAC des de principis del segle XX.

Formalment, l’exposició s’estructura en diferents àmbits, els quals son ‘Els orígens de l’art’, ‘L’art paleolític. L’art dels animals’; ‘L’art llevantí. L’art de les persones’; ‘L’art de documentar l’art’; i ‘Un patrimoni de la Humanitat’. També compta amb diferents recursos audiovisuals i de realitat virtual, que mostren escenes animades de la prehistòria, reproduccions de processos tecnològics, o la visita immersiva de coves i abrics. També forma part de la mostra l’espai Arqueolab, un espai de joc i interacció, on es desenvoluparan activitats per a tots els públics, amb l’objectiu de fer possible la descoberta experiencial de l’art llevantí.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.