Àger acollirà un Open d’Ala Delta amb una cinquantena de participants

Tindrà lloc del 14 al 19 de juliol, i els enlairaments es podran veure diàriament des del Coll d’Ares, als migdies

Una cinquantena de pilots es reuniran aquest diumenge a Àger per donar el tret de sortida al XII Open Internacional d’Ala delta de la vila d’Àger i Campionat de Catalunya , un certamen que tindrà lloc del 14 al 19 de juliol. Els enlairaments es realitzaran diàriament entre les 13 i les 14:30 hores, en què es podran veure els diferents pilots sobrevolar el cel d’Àger a una velocitat mitjana 80 quilòmetres per hora, que pot arribar fins als 140.

La competició, que es duu a terme anualment al coll d’Ares, comptarà amb persones participants diverses nacionalitats. Cada dia, les proves començaran amb un brífing previ, en què es donarà als pilots la informació meteorològica i les dades necessàries per dur a terme la prova. Els recorreguts, que solen oscil·lar entre els 100 i els 150 quilòmetres, es decideixen el mateix dia, només una hora abans de la prova.

Una vegada té lloc l’enlairament, els i les pilots han de marcar les diferents balises des de l’aire, i arribar com més aviat millor al final del trajecte, per sumar punts. A mesura que es desenvolupen les diferents proves, en què cada ruta és completament diferent, les persones participants van sumant punts i, en acabar, qui n’ha aconseguit més, es proclama campió o campiona de l’Open d’Ala Delta.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.