Àger restaurarà el claustre gòtic de la col·legiata de Sant Pere

S’actuarà als murs de l’ala oest del claustre i de les dovelles de la porta de la sala capitular

L’Ajuntament d’Àger iniciarà al llarg d’aquesta setmana les obres de consolidació i restauració dels elements escultòrics en l’ala oest del claustre gòtic de la col·legiata de Sant Pere. Concretament, començaran amb la reparació de la portalada renaixentista de la Sala Capitular, que segons explica l’alcaldessa requereix una actuació urgent pel seu avançat deteriorament i la qual compta amb un pressupost de 27.000 euros.

Aquest és el primer pas d’un pla de restauració previst en el pla director del conjunt patrimonial. Seguidament, s’espera d’aquí any dur a terme una actuació en la qual es repararà els murs de l’ala oest del claustre.

Les obres del claustre requereixen una inversió de 106.717 euros, i compten amb una subvenció del departament de Cultura de 86.506 euros. Des del consistori noguerenc esperen rebre més ajuda per fer aquests treballs, i així poder consolidar un patrimoni important per al municipi.

Aquests treballs de restauració permetran consolidar i aprofundir en el coneixement del claustre, a través de l’estudi dels materials que el conformen i establir pautes per a la seva futura conservació.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.