El Monestir de les Avellanes tanca la verema amb xifres lleugerament superiors als últims anys

Com a novetat, en el celler treuen un nou etiquetatge del vi jove posant valor al patrimoni històric

El Monestir de les Avellanes tanca la verema del 2024 millorant lleugerament les xifres dels últims anys. Si bé és veritat que la sequera ha afectat notablement la collita per aquest any en moltes vinyes d’arreu del país, i que les gelades a l’inici de la primavera van causar impacte, als terrenys del monestir s’han pogut escapar i acaben la campanya a un 60% de producció.

En moltes vinyes de la zona ja es comencen a plantejar solucions de futur, com buscar varietats que impliquin menys cost d’aigua o que aguantin més bé les altes temperatures. En aquesta d’Os de Balaguer es proposen, sobretot, mantenir el toc manual en les tasques.

La cara positiva de la moneda és la bona salut amb què arriba el raïm per l’absència de plagues, cosa que permet un vi de més qualitat i, per tant, també l’opció d’innovar més amb el producte. Com per exemple fan al Monestir de les Avellanes, on busquen donar-li valor al patrimoni històric.

Amb la sequera acumulada dels últims anys s’està anticipant l’inici de les veremes en la majoria de les vinyes a mitjans i finals d’agost, mentre que el període habitual solia ser ben entrat el setembre.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.