Finalitza el curs de competències bàsiques en el marc del projecte Treball als Barris

La formació s’ha ofert com a acció de capacitació en el dispositiu d’inserció sociolaboral ‘Som Barri’

El Programa ‘Competències bàsiques per a l’ocupació’ en el marc del Projecte Treball als Barris 2023 ha finalitzat i s’han lliurat els diplomes a les persones participants. El curs estava organitzat per tres mòduls formatius, de ‘Català, competències bàsiques numèriques i TIC’, i s’ha dut a terme a les instal·lacions del CEI Balaguer de l’Àrea d’Ocupació.

Els objectius principals del curs es basaven en la voluntat d’integració social a partir del coneixement de les competències bàsiques per a l’ocupació, com poden ser: desenvolupar la competència oral i escrita de textos en llengua catalana; adquirir competències bàsiques numèriques com reconèixer unitats de mesura i aprenentatges de matemàtica; manifestar una actitud constructiva davant la capacitat pròpia d’aprenentatge; i millorar les competències en l’àmbit laboral, social i cultural.

El programa ha estat impartit per la docent Anna Moran i ha tingut una durada de nou mesos. La formació s’ha ofert com a acció de capacitació en el dispositiu d’inserció sociolaboral ‘Som Barri’, el qual treballa per millorar l’ocupabilitat, les competències i les habilitats laborals de les persones que estan en situació de cerca activa de feina i resideixen al barri del centre històric.

El primer mòdul, de llengua catalana, s’ha estructurat en dos nivells d’aprenentatge, oferint un total de 100 h. En el segon mòdul, el de competències bàsiques numèriques, consistia en l’aprenentatge d’aspectes bàsics de les matemàtiques, ajudant a les persones participants a desenvolupar-se i integrar-se amb més autonomia en diferents àmbits de la vida quotidiana, en un total de vint sessions. En el cas del tercer mòdul, anava dirigit a l’alfabetització digital bàsica, i s’han treballat eines per a la recerca de feina des del telèfon mòbil, havent realitzat quinze sessions de dues hores cadascuna.

La formació també ha permès treballar valors com la responsabilitat, el compromís, el treball en equip, el respecte, contribuint a fomentar la integració social i la inserció laboral.

El curs ha tingut un total de 32 persones participants, de les quals 17 han aconseguit feina abans de la finalització del programa, que serà el proper 31 d’octubre.

L’acte de lliurament dels diplomes ha anat a càrrec de la paera d’Educació, Anna Profitós, qui ha posat en valor l’esforç i l’aprenentatge de totes les persones participants, i al que també ha assistit l’equip tècnic del Projecte Treball als Barris.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Programa de Treball als Barris 2023, la Generalitat de Catalunya i el ‘Ministerio de Trabajo y de Economía social’.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.