Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi omplen la col·legiata de Sant Pere de Ponts

El cantautor solsoní actua a Ponts per primera vegada acompanyat d’una de les millors cobles del país, amb la qual acaba de presentar el seu segon disc en comú

La col·legiata de Sant Pere de Ponts va quedar petita la tarda de dissabte en acollir el concert extraordinari de Roger Mas i la cobla Sant Jordi. I és que les entrades per a aquest concert es van exhaurir pocs dies després de posar-se a la venda, un cop l’Ajuntament de Ponts, d’acord amb l’equip artístic del projecte, decidís traslladar l’actuació de l’exterior (on estava prevista inicialment) a l’interior de la canònica. “Després del concert exterior de Maria del Mar Bonet que, tot i celebrar-se a finals d’agost, ens va fer estar intranquil·les a causa del vent i el risc de pluja, vam parlar amb l’equip tècnic del projecte d’en Roger i la cobla i vam decidir conjuntament traslladar a l’interior la seva actuació, tot i perdre aforament, per garantir les condicions òptimes d’escolta d’un concert tan rellevant des del punt de vista cultural”, assegura Rut Martínez, la comissària de la commemoració. I Mas va actuar a Ponts per primera vegada acompanyat d’una de les cobles més sòlides i de major projecció del país, en un diàleg emotiu i atractivament inusual amb el públic.

Així mateix, Roger Mas i la cobla de Sant Jordi no només van presentar el repertori del seu darrer disc, estrenat fa només dues setmanes a la Fira Mediterrània de Manresa i a l’Auditori de Girona, sinó també altres cançons de la discografia de Mas, peces inèdites i algunes versions d’altres autors i llengües. 

En aquest sentit, les cançons de l’espectacle versen en llengua italiana, francesa, sèrbia, castellana, basca, gallega i catalana i han estat arranjades pel Mestre Guitó.

Els actes del mil·lenari de Sant Pere de Ponts es reprendran el pròxim 1 de novembre a les set de la tarda amb la cloenda del cicle de conferències comissariades amb la Universitat de Lleida a l’entorn de la història de Sant Pere de Ponts. En aquest cas, la sessió anirà a càrrec de Joan J. Busqueta i Núria Preixens sota el títol “Presentació i anàlisi del document de 1024” i sumarà l’actuació musical del violinista amb arrels locals Francesc Guzmán. Entrat ja el mes de novembre, concretament el diumenge 17, tindrà lloc la commemoració del Dia dels Mil·lenaris de Sant Pere (2024) i de l’Abadia de Montserrat (2025) i, de l’altra, l’estrena absoluta el 22 de novembre de la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts, una cantata signada pel músic barceloní establert a la Segarra Joan Díaz a partir de quatre poemes d’autors locals i amb participació dels alumnes de l’escola de música de Ponts i la veu solista de la cantant Gemma Humet.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.