Fins a 15 cobles acompanyaran la Colla Sardanista de Balaguer el 2025

El col·lectiu renova la junta i aprova el calendari d’activitats per a l’any vinent

Alguns dels membres de la nova junta del Col·lectiu Sardanista, després de l’assemblea

Balaguer programarà durant el 2025 un total de quinze cobles. Així ho han aprovat els socis del Col·lectiu Sardanista de Balaguer a l’assemblea anual, que ha tingut lloc aquest cap de setmana, i on s’ha confirmat l’aposta de l’entitat per l’excel·lència i la qualitat. Una qualitat que es veurà reflectida amb el nivell de les cobles contractades. Així, al costat de la cobla Sant Jordi, la Principal del Llobregat, la Marinada, la Reus Jove o la Maricel, que ja havien participat en el calendari del 2024 i que es renovaran, l’any vinent hi entraran dues cobles més de l’actual panorama coblístic de primer nivell, la cobla Mediterrània i la cobla Jovenívola de Sabadell.

Segons expliquen de l’entitat, un altre dels eixos del 2025 és l’aposta pel talent jove i de proximitat. Per això entra per primer cop la cobla juvenil Aires de la Terra, i renovaran totes les cobles de Ponent, és a dir, la Bellpuig Cobla, la Vents de Riella, la cobla 11 de Setembre, la cobla Tàrrega i la Jovenívola d’Agramunt. L’oferta de cobles es completarà amb les dues cobles d’orquestres de la festa major, que van a càrrec de la Paeria.

El calendari de l’any vinent reforça les ballades tradicionals de la ciutat, com són la de l’aplec de les Franqueses al maig, la ballada urgellenca i la del dia universal de la sardana al juny, la ballada dels fanalets al juliol, la ballada dels anissets a l’agost, o la ballada de l’onze de setembre al setembre. Com a novetats, s’ha aprovat de modificar la data de l’aplec sardanista, la ‘Sardanada de Balaguer’, que es traslladarà al primer dissabte d’octubre a fi d’evitar coincidències amb altres concursos o aplecs.

Entre les novetats destaca una activitat específica per al jovent, la presentació del projecte d’art visual al voltant de la sardana del dissenyador Flavià Boleda, que es farà al febrer. I també la participació al març en un cicle per visualitzar els sostres de vidre que hi ha dins de l’associacionisme, que es programarà conjuntament amb la Fundació Marguerida de Montferrato. Així mateix, es mantindrà el taller per aprendre a comptar i repartir sardanes del juny en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural.

El Col·lectiu Sardanista també ha ratificat els grans eixos de treball, que es basen en la qualitat i la professionalització. També s’ha valorat la posada en funcionament de tallers formatius per arribar a nous públics. I en l’àmbit financer s’ha aprovat una aposta per la diversificació de les fonts de finançament per poder fer front a un pressupost de 17.650 €. En aquest sentit, s’ha ratificat l’acord amb la Fundació Universal de la Sardana que ha permès de posar en funcionament una campanya de micromecenatge amb importants avantatges fiscals que s’està duent a terme durant aquest desembre.

Finalment, l’assemblea també ha servit per renovar la junta, que continuarà encapçalada per Jaume Marvà a la presidència, amb la Rosa Piqué de secretària i l’Albert Masagué de tresorer. La junta es completa amb la Gemma Balagueró, la Carme Barrot, la Dolors Rúbies i el Pepe Amorós com a vocals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.