Una quinzena de centres d’interpretació de Lleida i Tarragona s’han reunit avui a l’Espai Orígens de Camarasa en un workshop per debatre quines són les dificultats per les que passen els seus equipaments i poder afrontar millor els reptes de futur. Tot plegat amb l’objectiu de reforçar el seu paper en un moment de canvis pel que fa a la política de subvencions.
Les jornades han començat amb les ponències de representants del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat, els Fons Europeus Leader i també del doctor Joan Santacana, de la Universitat Autònoma de Barcelona, expert en didàctica del patrimoni i museografia. El treball en xarxa i la creació de sinèrgies entre els diferents centres sembla ser la principal via per reforçar el paper d’aquests equipaments com a agent dinamitzador en un moment de canvis pel que fa a la política de subvencions.
En total a Catalunya existeixen 291 centres d’interpretació, la majoria en municipis de menys de 10.000 habitants tot i que l’àrea metropolitana de Barcelona en concentra un 39 per cent. Gairebé un 80 per cent dels centres són de patrimoni cultural.
A part de les ponències, també s’ha realitzat una sessió de treball entre els diferents participants per posar en comú les dificultats i intentar trobar-hi solucions conjuntament.