Els mons religiosos a l’Edat Mitjana centren les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes

Aprofundir en l’estudi dels Mons religiosos a l’Edat Mitjana i la coexistencia de jueus, cristians i musulmans. Aquest és l’objectiu de les cinquenes Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes, un curs de caràcter internacional i interdisciplinari sobre la Història de l’Església i la religiositat.

En aquesta trobada científica es proposa considerar un ampli ventall d’aspectes de la coexistència entre diferents religions i cultures a l’època medieval; un coexistència que s’estenia des de la convivència pacífica fins a la guerra. La presència simultània de tres grans religions monoteistes a Europa a l’edat mitjana s’havia de consolidar no només en l’àmbit religiós, sinó també en la vida social, política i cultural de la època.

Les conferències d’aquestes Jornades d’Història tracten de punts de contactes i actituds entre les tres grans religions – el Judaisme, el Cristianisme i l’Islam – tant en la vida diària de la gent, com en els sermons de la època, en l’art, i en la literatura. A part de les conferències, però, es duran a terme altres activitats relacionades.

Es tracta d’una trobada científica molt útil per analitzar i entendre la societat actual on també hi conviuen diferents religions.

En l’edició d’enguany l’organització ha posat en marxa una pàgina web amb informació de les diferents edicions i amb la previsió de crear espai de comunicació entre professors i participants.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.