La pressió mediàtica no frena l’èxit de la Fira d’Alimentació i Salut

 width=La Fira d’Alimentació i Salut ha tancat les seves portes d’un cap de setmana d’èxit, manifestant el seu rebuig als intents de censura que ha patit al llarg d’aquest últims dies. L’organització ha decidit suprimir la conferència d’urinoteràpia en senyal de protesta i n’ha incorporat una altra fora del programa amb alguns dels ponents més destacats d’aquesta edició del certamen. Pablo Campra, Máximo Sandín, Rocío Lapuente, Txumari Alfaro, Josep Pàmies i els germans Josh i Adam Bigelsen, han parlat sobre “Alimentació i Salut: nous escenaris pel segle XXI” en una taula rodona que ha omplert la sala de conferències.

“Tenint en compte aquesta pressió per limitar la llibertat d’expressió i d’informació, més pròpia d’altres temps, l’organització de la fira ha decidit no fer aquesta conferència per fer visible i denunciar aquesta situació”, han explicat des de l’organització a les persones que s’han agrupat per assistir a la conferència d’urinoteràpia que s’ha anul·lat.

Malgrat la pressió mediàtica i les polèmiques dels darrers dies l’afluència del públic no s’ha vist afectada i les xifres d’assistència s’han mantingut en la línia dels últims anys. Cal destacar la complexitat d’un cap de setmana en el que coincidien altres activitats com la Fira Ecoviure de Manresa i la Fira d’Economia Solidaria. A partir de les 18h les portes s’han obert i el públic ha pogut entrar de manera gratuïta al recinte firal per fer un tomb al Mercat de la Terra i assistir al tram final d’algunes de les conferències.

Entre les conferències més destacades hi ha hagut la del doctor en ciències químiques, Pablo Campra, que ha presentat alguns resultats dels seu treball d’investigació sobre el poder anti-cancerigen del gaspatxo, que ha omplert l’aforament de la sala. També han tingut un gran èxit les explicacions de Teresa Morera, que després de 15 anys treballant en una farmàcia ha trencat el seu silencia a la Fira sobre els efectes secundaris d’alguns dels medicaments que es recepten. El certamen també ha reflexionat sobre alguns aspectes com la necessitat i la seguretat dels transgènics o l’ús medicinal del cànnabis.

En aquesta edició la Fira reflexiona sobre la forma en què l’alimentació i l’estat emocional repercuteixen de manera directa en una bona salut. En aquest sentit, la doctora en Ciències Mèdiques Rocío Lapuente ha exposat algunes claus “per a que el teu aliment sigui la teva medicina” en una de les conferències amb més afluència de públic. També ha generat una gran expectació la conferència del professor Adolfo Pérez, sobre “Com viure 120 anys i amb salut” o la de Nadia Torres de “Com alcalinitzar la dieta mediterrània”. Tallers de cuina, cosmètica natural i sucs ecològics Més enllà de les conferències, la Fira ha apostat per les activitats més participatives amb tallers i demostracions que també han tingut molt bona acollida entre el públic com el taller per aprendre a fer cosmètica amb productes naturals que ha dut terme la fitoterapeuta Abilia Martín i un show-cooking amb receptes crudi-veganes de la mà de la xef en alimentació conscient Sonia Mengual.

100 expositors, productors, ecològics, artesans i de la terra

Un centenar de productors locals han participat en el Mercat de la Terra amb bons resultats en les ventes i han exposat al públic una selecció de productes ecològics i de proximitat que es fan al nostre territori. De tots els tipus i gustos, pans de gran varietat i qualitat nutricional, embotits, formatges de pastor, xocolates artesanes, vins ecològics del Segre i del Priorat. Compta també amb una secció gran de cosmètica i higiene natural i destaca també el sector de tèxtil amb roba i també matalassos ecològics.


Informa: Redacció / Foto: Slow Food Terres de Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.