Aquest dijous s’ha realitzat una reunió telemàtica entre el Patronat de Promoció Econòmica (Promeco) de la Diputació de Lleida, el DARP, IRTA, PCiTAL, Fira de Lleida, Ajuntament de Lleida, Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Universitat de Lleida, Eurecat i CTFC amb l’objectiu de posar en comú la importància, tant a nivell sectorial com territorial, de posicionar Lleida com a pol d’innovació digital del sector agroalimentari de Catalunya a través de l’allotjament d’un hub específic i la necessitat d’articular un grup de treball al respecte.
En aquest sentit, s’han plantejat diversos objectius:
1.Posar Promeco a disposició dels actors implicats per exercir la funció de coordinació d’aquest grup de treball, en el marc de les tasques previstes de l’oficina tècnica per a la transformació.
2.Compartir el treball dut a terme per la UdL i IRTA com a base cientificotècnica del futur hub.
3.Valorar fer efectiu el grup de treball (que implica la suma d’esforços i capacitats de cadascuna de les entitats vinculades) i la coordinació oferta pel Patronat.
4.En cas que la valoració sigui positiva, definir els propers passos.
Durant la reunió, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha explicat els objectius de la sessió i ha presentat l’equip directiu del Patronat.
Seguidament, el director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha exposat la importància estratègica per al sector que Catalunya disposi d’un DIH (Digital Innovation Hub) en l’àmbit agroalimentari.
En aquest mateix sentit, s’ha referit el director de Promeco, Ramon Boixadera, ressaltant la importància estratègica per al territori lleidatà d’allotjar la seu del DIH en l’àmbit agroalimentari de Catalunya.
Per la seva banda, l’assessora d’Innovació i Desenvolupament Econòmic del Patronat, Teresa Boixareda, ha parlat de la contextualització de la sessió en el marc de les funcions de l’oficina tècnica per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.
Durant la sessió, també hi hagut una exposició del treball realitzat per UdL i IRTA en el marc de la definició d’especialització cientificotècnica del DIH a càrrec de Roberto Martín, adjunt al Vicerectorat de Transferència i Foment de la Innovació, i Josep Usall, director General d’IRTA.
Finalment, s’ha realitzat una valoració de la iniciativa i de la metodologia de treball proposada, que ha estat molt positiva per a totes i cadascuna de les institucions participants en la reunió.
Després que tots els presents hagin mostrat la predisposició a treballar plegats per aquest objectiu compartit, s’ha programat una segona reunió de treball amb els tècnics designats per cada institució el proper 3 de setembre.
Informa: Redacció
Amb més de 600 inscrites, la ciutat de Balaguer ha tornat a reivindicar les llibertats…
La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…
Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…
Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
Aquest lloc web utilitza cookies.