Comença el muntatge dels escenaris de la festa, la decoració de places i carrers i la venda de tiquets pel sopar, que avança a bon ritme.
Balaguer es prepara per retornar aquest cap de setmana a l’Edat Mitjana. La decoració de carrers, places, muralla i Santa Maria amb banderes, estendards i penons, així com teles de colors comencen a recrear el passat medieval de la ciutat. Així mateix, s’està treballant en el muntatge dels principals escenaris de la festa, com ara el Parc de la Transsegre i la plaça del Mercadal.
A causa de la bona acollida que va tenir l’any passat la commemoració dels 800 anys del mercat setmanal, l’ajuntament de Balaguer ha decidit donar continuïtat a la festa transformant-la en un cap de setmana medieval, que s’ha batejat amb el nom d’Harpia. “Volem donar un caràcter propi a la festa, amb trets que la diferencien d’altres cites medievals, per això em començat amb el nom. L’Harpia és una escultura antropomorfa d’època andalusina, única a la península i trobada al Castell Formós”, ha recordat l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé.
Així mateix, ha explicat que la festa tindrà una doble vessant: lúdica i didàctica, ja que “volem aprofitar la festa per donar a conèixer la nostra història”. Així, si l’any passat es va recuperar i difondre concessió, per part del comte Pere I, del mercat setmanal, enguany es divulgarà, a través d’un grup de joglars, l’anunci Compromís de Casp (1412), el qual va deixar sense la corona d’Aragó a Jaume II d’Urgell. Amb el mateix objectiu, es farà una visita teatralitzada al Museu de la Noguera i es donarà a conèixer el joc de l’Alquerque, trobat també a Balaguer.
Un dels esdeveniments més destacats del cap de setmana serà la segona Trobada Internacional de Catalunya de Grups de Recreació Medieval, que reunirà uns 40 de grups procedents de tota la península, França i Itàlia, el doble de l’any passat. Aquests grups instal·laran el seu campament al Parc de la Transsegre, on viuran en les mateixes condicions que a l’Edat Mitjana.
Durant el dia, aquest campament estarà obert al públic i s’hi faran demostracions de lluita, tir amb arc, convivència, etc. Tant dissabte com diumenge faran una desfilada pels carrers de la ciutat.
La festa també inclou la Mostra d’Oficis Antics al carrer del Pont, organitzada per l’Associació de Veïns del Centre Històric; un safareig a la Reguereta, conduït per l’Associació Dona Rural i una gimcana medieval per infants, a càrrec de l’Esplai Santa Maria. En aquesta sentit, Roigé ha agraït i felicitat a les entitats per la seva implicació a la festa, cosa que permetrà “fer una gran festa sense esmerçar-hi molts recursos”.
Sopar medieval
Uns dels moments àlgids de la festa serà el gran sopar medieval que es farà dissabte a les 22 hores, en el que tots els comensals hauran d’anar guarnits amb vestits medievals. Per aquest motiu, el preu del sopar inclou el lloguer del vestit, a banda d’un espectacle a càrrec de la Companyia de Comèdies Crisi Perpètua. Fins ara l’Oficina de Turisme ha despatxat uns 250 tiquets, però els interessats encara tenen temps fins avui divendres.
La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…
Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…
Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
La Comissió d’Energia de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer ha iniciat una…
Aquest lloc web utilitza cookies.