- Destacats Portada

Camarasa aprova l’increment de la taxa de residus per adaptar-se a les directrius europees

El ple també tira endavant el projecte de creació d’un refugi climàtic a l’escola

El ple ordinari celebrat aquest dijous a l’Ajuntament de Camarasa ha aprovat per unanimitat l’increment d’un 20% de la taxa de recollida d’escombraries, la qual cosa suposarà poc més d’1,42€ mensuals per al veïnat del municipi. La decisió respon als requeriments de les noves directrius europees que obliguen els ajuntaments a cobrir el 100% de la despesa en la recollida de residus i, per tant, no fer-la deficitària. Així, es fa compliment de la llei aprovada l’any passat pel govern de l’Estat sobre residus i sòls contaminats per a una economia circular.

Més enllà d’aquest increment, el ple ha servit per aprovar les ordenances fiscals pel 2025, que mantenen els tributs pel conjunt del veïnat. L’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Canton, ha destacat que “la bona feina feta en tresoreria, ens permet mantenir aquestes taxes i, de retruc, evitar més pressió fiscal als camarasins i camarasines, que com tots, patim el context inflacionista actual”.

El ple ordinari de Camarasa també ha tirat endavant la creació d’un refugi climàtic a l’edifici de l’escola del municipi amb un pressupost aproximat de 359.171€. D’aquesta manera, apunta Lizaso, “donem resposta a una de les necessitats que, amb l’augment de les temperatures, caldrà fer-hi front, ja que ha quedat demostrat els beneficis que hi ha en aquests espais, tant per la sensació climàtica, reduint la temperatura, com de benestar”.

Altrament, la sessió plenària va servir per aprovar una moció per impulsar la declaració del Parc Natural del Montsec “com a figura necessària per al reconeixement dels valors patrimonials d’aquest espai i per al desenvolupament socioeconòmic d’aquest territori”, ha etzibat Lizaso. L’alcaldessa ha afegit que com a “’espai més representatiu del Prepirineu central català, el creixent interès per les nostres contrades i les dificultats que patim pel que fa al despoblament i la dinamització econòmica, aquest reconeixement suposaria un punt d’inflexió i alhora una eina de protecció del medi i la biodiversitat”.

Balaguer Televisió

Missatges recents

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 17/10/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 minuts fa

Desallotgen dues famílies per un despreniment al barri del Secà

La pluja intensa d'aquest dijous va provocar el despreniment d'un mur al carrer Ponent del…

4 hores fa

Convocada la quarta edició del Concurs de Vídeos Antialcohol de la Noguera

La Mesa de Salut Jove de la Noguera, integrada per una vintena d’entitats i agents…

23 hores fa

Presentació de la Trail Montroig Extreme de Sant Llorenç-Camarasa

La diputada Sandra Marco; l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso; el tinent d’alcaldia de Camarasa, Pere…

23 hores fa

L’àrea d’esports de la Paeria inicia una campanya de reducció de residus a l’organització dels seus esdeveniments esportius.

Un dels principals motius és l'acumulació de plàstic i cartó que genera en el moment…

24 hores fa

Balaguer no tindrà pista de patinatge aquest Nadal

S'apropa Nadal i, per tant, també tot allò que envolta a les festes més esperades…

24 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.