Aquest dijous la matí s’ha iniciat la 22a edició de la càtedra d’estudis medievals que enguany porta per títol “Poblacions rebutjades, poblacions desplaçades a l’Europa Medieval” una temàtica molt vigent a Europa i amb la que es tractaran possibles solucions a la situació actual analitzant els comportaments de l’època medieval. Com es habitual la càtedra compta amb la participació de prestigiosos ponents internacionals.
La càtedra organitzada conjuntament pel grup de recerca consolidat en Estudis Medievals “Espai Poder i cultura”, El Consell Comarcal de la Noguera, l’Ajuntament de Balaguer, la Universitat de Lleida i l’arxiu comarcal de la Noguera compta amb una trajectòria de més dues dècades. Des dels les institucions municipals i comarcals organitzadores de la càtedra l’entenen com una activitat cabdal per la difusió del patrimoni històric del territori.
La càtedra compta amb un total de 40 matriculats que assistiran a les diferents ponències que es realitzaran fins el pròxim divendres. Dins de la càtedra d’estudis medievals també es realitzarà un concert de música medieval el dijous al claustre del Consell Comarcal, i una taula rodona sobre “poblacions rebutjades i desplaçades al segle XXI” el divendres al mateix consell comarcal, totes dues activitats estan obertes a tot el públic en general.
Roba, gramoles, ràdios, records familiars o estris de la llar com aquests, tots antics, alguns…
El Teatre Municipal de Balaguer ha realitzat l’adquisició d’un nou sistema d’il·luminació amb tecnologia LED,…
L'Ajuntament d'Àger continua amb el seu compromís de millorar la sostenibilitat i reduir l'impacte ambiental…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
El Grup d’Art4 ha volgut fer un gir a les seves propostes culturals i pel…
Com que no tenim res més important a fer, el Gobierno espanyol vol dedicar aquest…
Aquest lloc web utilitza cookies.