El passat dia 21 d’octubre va tenir lloc a Balaguer la presentació de la nova comunitat del joves musulmans de les Terres de Lleida. Unes vuitanta persones van assistir a la presentació que va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer.
Aquesta nova entitat neix amb la voluntat de donar una resposta imminent a la creixent necessitat de tenir una comunitat d’aquestes característiques a terres lleidatanes. Des de l’inici CHABAB AL AMAL ha enfocat el seus objectius en l’educació, sent un dels àmbits més importants, contribuint a la cohesió social, servint d’unió entre l’Islam i totes les esferes que conformen la societat. Així com, oferir un espai als i les joves per tal de facilitar el desenvolupament de la seva identitat.
Les promotores de l’entitat han estat disset balaguerines musulmanes tot i que l’associació és oberta a tot el públic en general. L’objectiu és oferir que totes les persones, sense distinció, tinguin la possibilitat de conèixer l’islam.
Els principis de l’associació
• Fomentar la identitat catalanomusulmana: som ciutadans/es de ple dret de l’Estat espanyol, el que ens exigeix la nostra involucració i participació en tots els àmbits: polític, econòmic, social i cultural, demostrant que ser musulmans, catalans i espanyols no és una contradicció.
• Fomentar el diàleg interreligiós: considerem que el respecte mutu i la participació social són més que meres paraules. Avui més que mai el coneixement i l’apropament als altres integrants de la nostra societat és important per canviar la imatge de la dona musulmana i reduir els prejudicis que es tenen cap a ella.
• A més a Chabab al Amal volem, a través de les nostres reunions i activitats regulars, ajudar els joves musulmans a fer front als problemes i als prejudicis amb què s’enfronten en la seva vida diària, augmentar la confiança en si mateixes i donar-los un impuls positiu per millorar les seves condicions de vida.
La nostra visió
Treballar i esforçar-nos perquè la comunitat de joves musulmans/es ocupi un paper eficaç i actiu dins de la societat catalana, així com també donar a conèixer la cultura i la civilització islàmica com a patrimoni de tota la humanitat, mitjançant el diàleg i fomentant el coneixement mutu.
El nostre missatge
Ser musulmà no té res a veure amb una raça en particular; no tot musulmà és àrab, ni tot àrab és musulmà.