El 5è Festival Marrameu de Torrelameu programa 17 espectacles de 14 companyies

Se celebra entre els dies 4 i 6 de juny en diversos indrets del municipi i té espectacles per a tot tipus de públic, amb les entrades ja exhaurides

Presentació del festival Marrameu a la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)

El diputat Jordi Verdú, acompanyat del director del Festival, Pere Pàmpols; la representant de l’Ajuntament de Torrelameu, Dolors Vilanova, i del col·laborador del Festival, Biel Puig, han presentat aquest divendres el ‘Festival Marrameu. 5è Festival de Contes i Espectacles de Carrer’ que se celebrarà a Torrelameu entre els dies 4 i 6 de juny, sota l’organització de l’Ajuntament de Torrelameu i Festuc Teatre.

Catorze companyies amb 17 espectacles, especialment del territori lleidatà, i de totes les disciplines: teatre, dansa, titelles, circ i contes, prendran part en la present edició, que segueix fent una aposta clara per propostes dirigides a nadons. En aquest cas, les 2.000 entrades que es van posar a la venda per a tots els espectacles es van exhaurit en menys de 48 hores, un fet que ha satisfet molt els organitzadors.
Entre les companyies que participaran al festival Marrameu, de les quals 7 són de Lleida i la resta venen de Barcelona i el País Basc, figuren: Sons de Canyella, L’estaquirot Teatre, Teatre Nu, Circo Los, Yarleku Teatro, CQP, Centre de Titelles, La Cremallera, 4 contes, Professor Karoli, Zum Zum Teatre, La Pera Llimonera, Xip Xap i Teatre Mòbil.

Hi haurà diversos emplaçaments per seguir les actuacions. Així, indrets com la plaça, la sala, la Creu, l’església, la Palmera o la Nòria acolliran els diferents espectacles que ha programat l’organització.

La inauguració del festival serà el divendres, 4 de juny, amb l’espectacle Contes frescos, de la companyia Sons de Canyella, que oferirà el seu espectacle de teatre a la plaça (22.30 hores), mentre que la cloenda anirà a càrrec de la companyia ‘Teatre Mòbil’, amb l’espectacle d’humor clown, Cösmic, també a la plaça, a les 20.00 hores.

Jordi Verdú ha destacat l’aposta per la cultura i el lleure dels organitzadors diu molt de la seva implicació amb el territori i el sector perquè té un retorn en la gent que demanda esdeveniments com aquests. S’ha referit també al fet que es plantegin totes aquestes programacions com un aprenentatge cultural que vagi tornant a posar les coses al seu lloc.

Per la seva banda, Pere Pàmpols ha dit que amb festivals com aquest es pot constatar que el pobles petits també poden fer bones programacions. A més, ha recordat que tenir grans pressupostos no et garanteix tenir grans espectacles. En aquest sentit, s’ha refermat en la fórmula que, des de l’inici, ha seguit el festival de ser transversals i programar actuacions per als més petits fins a d’altres per a públic adult, com l’espectacle inaugural.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.