- Destacats Portada

‘El Pot Petit’ encapçala la temporada de tardor de teatre a Balaguer

La 27a temporada d’arts escèniques i música arrencarà el pròxim 20 d’octubre

L’Àrea de Cultura de la Paeria ha presentat avui les propostes que formaran part de la 27a temporada d’arts escèniques i música del Teatre municipal de Balaguer.

El Cicle de Tardor de la 27a temporada d’arts escèniques i música al Teatre arrencarà el pròxim 20 d’octubre, amb el concert a càrrec dels guanyadors de l’11è Concurs de Cant líric Germans Pla – Ciutat de Balaguer.

La següent proposta es podrà veure el diumenge dia 27 d’octubre amb ‘Els Buonaparte’, de Ramon Madaula, sota la dirección Sílvia Munt, i interpretada per Pau Roca, David Bagés i Oriol Guinart. En aquesta proposta, José I, germà de Napoleó Bonaparte, arriba a Madrid el 20 de juliol de 1808. Nou dies més tard, la victòria de l’exèrcit espanyol a Bailén provoca revoltes contra el nou monarca, i ha de fugir de Madrid. Josep es refugia amb la seva cort a Vitòria. Napoleó, assabentat de la fugida, se’n va a Vitòria a exigir-li el seu retorn immediat a Madrid. Els dos germans es troben la nit del 5 de novembre en una casa pairal als afores de Vitòria. Estaven sols, no hi va haver testimonis; però tot fa presagiar que va ser una nit de confessions, gelosies, disputes i malfiances.

D’altra banda, les dues propostes que es podran veure durant les festes del Sant Crist d’enguany seran ‘El Favor’ el dissabte 9 de novembre, escrita per Susana Garachana, dirigida per Xavier Ricart, i amb Eduard Buch, David Marcé, Jordi Rico, Marc Rodríguez, i amb veu de Cristina Genebat. En aquesta comèdia, en Cesc, un home de quaranta anys que vol ser pare i que fa temps que ho intenta amb la seva parella, organitza un sopar amb els seus amics per a demanar-los un favor. Els quatre amics es coneixen de tota la vida, s’estimen i s’ho saben tot els uns dels altres. Estan acostumats a parlar-se amb ironies i bromes, però la petició del Cesc els obligarà a ser absolutament sincers, provocarà discussions i els portarà a qüestionar-se què és la paternitat, la família, la confiança, i sobretot l’amistat.

I l’endemà diumenge 10 de novembre, actuarà El Pot Petit, amb l’estrena a les Terres de Ponent del seu nou espectacle. El Pot Petit duen a terme espectacles en els que combinen la música, els titelles, el teatre i l’humor, a través d’un llenguatge musical amb repertori de creació pròpia.

Seguint amb la programació prevista, el diumenge dia 1 de desembre es podrà veure el concert de Charo Tris, el qual estarà organitzat per l’Esplai de Santa Maria en benefici de La Marató. Charo Tris participa actualment en diversos Festivals i col·labora en moltes de les obres del Liceu de Barcelona. Ha participat en masterclasses amb destacats autors, com Eddy Gómez, Renaud Garcia Fons, Barcelona Bass Meeting amb la participació de Gary Karr.

La següent proposta serà ‘L’Adversari’ i es podrà veure el diumenge dia 15 de desembre. Aquesta obra, dirigida per Julio Manrique i interpretada per Pere Arquillué i Carles Martínez, està basada en el llibre homònim d’Emmanuel Carrère. L’any 1993  Jean-Claude Romand va matar la seva dona, els seus fills, els seus pares, el seu gos i va intentar suïcidar-se, sense aconseguir-ho. Durant els dies següents es va saber que no era metge, com tothom creia, ni tampoc investigador a l’Organització Mundial de la Salut, i que tot el que se sabia sobre la seva vida era mentida. No era metge ni cap altra cosa: ni espia, ni traficant d’armes o d’òrgans, com al principi es va pensar, de tan difícil que és admetre que algú pugui no ser res. Es passava els dies al cotxe, a les àrees de servei de les autopistes, i quan va comprendre que estava a punt de ser descobert, va preferir matar els seus abans que enfrontar-se amb les seves mirades.

Finalment, el dissabte dia 21 de desembre es podrà veure l’espectacle infantil de teatre i titelles ‘La Botigueta’, una proposta d’Ariadna Matas i Marçal Bayona. En aquesta botigueta es ven de tot: verdures, embotits, conserves, roba, electrodomèstics, i allò que mai t’imaginaries que pots comprar en un mateix establiment. Tot de clients estrafolaris necessitaran l’ajuda del públic per descobrir allò que hi ha darrere de cada producte i el que cal saber per fer una bona compra i quedar-ne satisfet. I és que aquesta no és una botiga qualsevol, perquè entre les caixes i pots del magatzem s’amaguen sorpreses i un munt de personatges que semblaven adormits.

Pel que fa a la venda d’entrades, els abonats les podran adquirir entre el 26 de setembre i el 6 d’octubre. I per als nous abonats el termini serà del 7 al 25 d’octubre. Les entrades es podran comprar a través del portal de Koobin, a la pàgina web de la Paeria de Balaguer i a l’Oficina de Turisme de Balaguer.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Balaguer Televisió

Missatges recents

S’ajorna el concert de La Ludwig Band a ‘La Mercantil’

Un dels grups de més renom del panorama musical català obria aquest dissabte la nova…

18 hores fa

Aprovada per majoria la constitució de l’àrea de Promoció Econòmica Urbana al polígon Campllong

El Ple de la Paeria d’aquest mes de setembre també ha començat amb un minut…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 26/09/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 25/09/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Noguera implenta el Programa 30 Plus, que beneficia tant persones aturades com empreses de la comarca

El Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, s’ha adherit…

2 dies fa

Un clamorós silenci

Hem conegut  algunes notícies importants. Uns joves s’han manifestat  contra el desgavell   dels pisos i…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.