- Destacats Portada

Endesa invertirà 61 milions d’euros en la xarxa de distribució elèctrica a la demarcació de Lleida en els propers tres anys

El director de la companyia a Catalunya participa a la Diputació de Lleida en una trobada amb els consells comarcals per consensuar actuacions de millora als municipis

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident, Agustí Jiménez, s’ha reunit aquest dimecres a la sala polivalent del Palau de la Diputació amb el director d’Endesa, Enric Brazis; el responsable de distribució d’Endesa a Lleida, José Moreno, i representants dels consells comarcals de la demarcació de Lleida.

En la reunió han participat el diputat Celestí Vilà, en representació de la comarca de l’Alt Urgell; els presidents del consells comarcals de l’Alta Ribagorça, la Noguera, el Pla d’Urgell, el Segrià i el Pallars Sobirà, i representants comarcals de l’Urgell i les Garrigues.

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el director d’Endesa a Catalunya, Enric Brazis, han coincidit que l’objectiu de la trobada ha estat poder explicar en primera persona el pla estratègic i de treball de la companyia a la demarcació de Lleida, així com escoltar i recollir aquells temes més rellevants, preocupacions i necessitats que s’han expressat des del territori. Per això, Talarn ha agraït la disposició de l’empresa per aclarir els dubtes del món municipal.

En la trobada s’ha tractat sobre els microtalls propis d’una xarxa elèctrica majoritàriament aèria (77%), s’han explicat les actuacions que es realitzen en matèria de protecció de l’avifauna, els procediments operatius davant d’una incidència elèctrica o l’impacte que té el conveni del Pla Alfa en la forma d’actuació i reposició del servei elèctric quan aquest està activat.

La companyia també ha explicat que per a aquest exercici 2024 està executant un pressupost de quasi 24 MEUR al territori i que preveu destinar 61 milions d’euros a la xarxa de distribució de la demarcació de Lleida per al període 2025-27, xifra que suposa un augment del 5% respecte al trienni anterior (2024-26). Tots aquests recursos tenen l’objectiu de seguir reforçant la infraestructura elèctrica per facilitar la integració de les energies renovables, electrificar cases, empreses i ciutats i proporcionar un subministrament fiable i resilient, fins i tot davant de fenòmens meteorològics adversos.

El responsable de la companyia elèctrica, Enric Brazis, ha explicat que “aquesta planificació s’ha treballat i acordat amb l’administració catalana, hem prioritzat els requisits més immediats i també aquells més estratègics, conscients del paper essencial que la xarxa de distribució juga en la qualitat de vida de les persones i el procés de transició energètica en el qual estem immersos”.

Segons ha informat Endesa, a la demarcació de Lleida, la xarxa de distribució concentra més de 10.600 km de línies elèctriques, el 77% de les quals són aèries (8.152 km) i el 23% restant són soterrades (2.485 km). Del total de cables, 5.390 km corresponen a mitjana tensió i 5.247 km corresponen a baixa tensió que van connectats a 55 subestacions, 5.504 centres de transformació i 254.197 punts de subministrament.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Firauto obre les portes de la 32a edició amb 200 vehicles d’ocasió

Firauto ha obert les portes de la 32a edició amb 18 expositors que mostren prop…

1 hora fa

L’escola l’Estel s’endinsa en l’Art Contemporani

L’Escola l’Estel de Balaguer treballa durant aquest curs el projecte “street art” i, per posar…

3 hores fa

L’espectacle de titelles ‘Els Cecs’ arriba a La Mercantil

Els Cecs, de la companyia Urmah, arriba aquest cap de setmana a la sala d'espectacles…

5 hores fa

Augmenten els delictes contra la llibertat sexual i les estafes per internet en l’últim any a Balaguer

Com és habitual cada any, Balaguer ha realitzat la Junta Local de Seguretat. Avui la…

5 hores fa

Àger homenatja els seus padrins en la 40a Festa dels Avis

La Festa dels Avis d’Àger celebra la seva 40a edició i ofereix un bon repertori…

5 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 17/10/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

6 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.