Categories: Societat

Es presenta la jornada “Dona, empresa i ocupació” on dones empresàries de la Noguera explicaran la seva experiència

L’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera celebraran el proper dijous, 7 de març, la jornada ‘Dona, empresa i ocupació’. Una taula rodona, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, per debatre la situació de la dona en el mercat laboral i presentar casos d’èxit de dones empresàries de la comarca. Així ho va explicar ahir la regidora de Serveis a les Persones, Rosana Montané, durant la presentació de la jornada, que es farà de 9 a 14 hores al Centre d’Empreses Innovadores (CEI).

La jornada s’estructurarà en dues parts. La primera, dedicada al lideratge femení en l’empresa, en la qual hi intervindran quatre dones que ocupen càrrecs de responsabilitatdins de les seves organitzacions: Mª Rosa Gené, de Mobles Ros; Xus Hervera, delrestaurant Casa Xalets d’Àger; Maria Serret, de Gas Natural, i Maria Mitjans, del fornpastisseria Inalba. Aquesta primera sessió serà moderada per Sara Sampedro, de l’escola de lideratge Ingenio. En la segona part, s’aprofundirà en el paper de la dona com aemprenedora i hi intervindran: Cristina Baldomà, de fruites i verdures Baldomà; Maido Roca, de Viatges Iltrida; Maria Jurg, de Ramaderia d’Àger, i Carla Vilaseca, de Reclam Imatge i Comunicació (Balaguer Televisió). Aquesta taula serà moderada per Octavi Miarnau, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Lleida.

Respecte d’això, la coordinadora del servei d’atenció i informació a la Dona del consell comarcal, Vanessa Gesa, va explicar que, pel que fa a les ponents, s’ha buscat perfils de dones emprenedores i que ocupen llocs de responsabilitat perquè “actuïn d’estímul per a altres dones que no s’atreveixen a fer el pas de posar-se al capdavant d’una empresa”.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera del consell comarcal, Mª Antònia Pubill, va destacar “que s’ha volgut incidir en qüestions de lideratge perquè malauradament faltamés presència femenina en llocs de responsabilitat”. Així mateix, es va mostrar convençuda que “també en aquest camp la igualtat és possible”.

Finalment, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, va indicar que s’ha escollit el viver d’empreses perquè aquest “és l’espai dels futurs emprenedors i emprenedores de tota la comarca”. Pel que fa a les jornades, va destacar que per sortir de la crisi calen lideratges i idees empresarials que acabin generant llocs de treball, “i moltes d’aquestes iniciatives estan en mans de dones”, va puntualitzar.

Balaguer Televisió

Missatges recents

L’escola l’Estel s’endinsa en l’Art Contemporani

L’Escola l’Estel de Balaguer treballa durant aquest curs el projecte “street art” i, per posar…

1 hora fa

L’espectacle de titelles ‘Els Cecs’ arriba a La Mercantil

Els Cecs, de la companyia Urmah, arriba aquest cap de setmana a la sala d'espectacles…

2 hores fa

Augmenten els delictes contra la llibertat sexual i les estafes per internet en l’últim any a Balaguer

Com és habitual cada any, Balaguer ha realitzat la Junta Local de Seguretat. Avui la…

3 hores fa

Àger homenatja els seus padrins en la 40a Festa dels Avis

La Festa dels Avis d’Àger celebra la seva 40a edició i ofereix un bon repertori…

3 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 17/10/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

4 hores fa

Desallotgen dues famílies per un despreniment al barri del Secà

La pluja intensa d'aquest dijous va provocar el despreniment d'un mur al carrer Ponent del…

8 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.