El president Torra ha estat rebut amb forts aplaudiments pel públic de l’estadi de Cornellà-El Prat especialment quan ha dirigit unes paraules pels mestres i professors. El cap de l’executiu s’ha dirigit als assistents al concert de cloenda del 25è aniversari de l’ACEM i ha assegurat que “només hi ha una cosa més important en aquest país que les escoles, i són els mestres i els professors”. D’altra banda, Torra ha destacat que “llibertat, cultura i talent són les tres maneres d’enfocar un país” i considera que un acte com el que ha organitzat l’ACEM “ho demostra”.
Torra ha manifestat la seva admiració per la música i ha dit que per ell és sinònim de “bellesa i felicitat” i ha expressat el seu desig perquè el país estigui “unit per la música i la cultura”. Per això, el president ha demanat als participats a l’acte que “s’hi esforcin cada dia una mica més per fer-ho millor i aconseguir així transmetre aquesta bellesa i emoció d’una manera més fraternal”.
De la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha posat en valor el paper de les escoles de música i ha dit que “sense estudis musicals aquest país seria molt pitjor”. Per Torrent, els estudis musicals “no només tenen a veure amb la formació artística, sinó que van relacionats amb molts més aspectes formatius que són imprescindibles per desenvolupar-nos en societat”. “Els ensenyaments musicals al nostre país ens apropen a l’ideal de societat i país que volem, i que té molt a veure amb els ideals republicans als quals aspira una majoria de la població de Catalunya”, ha reblat Torrent, que ha posat en valor els ideals de la “sensibilitat, la fraternitat i un país culte”.
25 anys de l’Associació Catalana d’Escoles de Música
Un total de 5.500 músics de totes les disciplines, sota la batuta de Manel Camp, s’han aplegat aquest diumenge a l’estadi de Cornellà-El Prat per celebrar el 25è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música. Es tracta d’un dels concerts més multitudinaris que s’han fet mai a Catalunya. L’actuació ha comptat amb la participació d’un cor de 1.500 cantats; una formació de 1.200 músics de corda fregada; una banda amb 1.500 instruments de vent; al voltant de 740 guitarristes i baixistes; 300 percussionistes; i un grup de 100 ballarins. A més, el concert també ha comptat amb una formació de 300 músics de cobla amb instruments tan variats com acordions, fiscorns, flabiols o timbals.
Per preparar el concert, milers de músics i centenars de ballarins han participat durant els últims mesos als vuit concerts que ha organitzat l’ACEM a diferents punts del territori com Lleida, Manresa, La Seu d’Urgell o Esparreguera.
La fundadora i primera presidenta de l’ACEM, Núria Sempere, ha dit en declaracions a l’ACN que aquest concert multitudinari ha servit per “fer-nos adonar que aquests 25 anys han valgut molt la pena perquè hem incrementat enormement el nombre d’estudiants a les escoles de música de Catalunya”. Segons Sempere, “ara ja no venen només aquells nens amb vocació musical, sinó que hem sigut capaços d’atraure molta gent que es pren la música com un complement més a la seva activitat”. A més, la fundadora de l’ACEM creu que les escoles de música han contribuït a “fer ciutat o poble”, ja que “avui en dia ja no s’estudia la música per un mateix, sinó que s’estudia per compartir-la”.
Sempere també ha relatat que al llarg d’aquests 25 anys el paper de les escoles de música ha canviat molt i creu que avui en dia “vivim un moment en què ens plantegem quines estratègies hem de fer servir perquè tothom se senti cridat a venir”. “Anem a buscar totes aquelles famílies que acaben d’arribar a les nostres ciutats o aquelles minories culturals per atraure-les a venir a les escoles de música”, ha relatat.