- Destacats Portada

Inicien a Lleida un estudi de recerca per avaluar l’eficàcia del tractament amb cloroquina contra la covid-19

La UdL, l’IRBLleida i l’Hospital Arnau de Vilanova lideren el projecte que es desenvoluparà a tot l’estat espanyol

Pla mitjà on es poden veure els responsables de l’estudi per avaluar l’eficàcia del tractament amb cloroquina contra la covid-19. (Horitzontal)

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) han iniciat un estudi de recerca per determinar l’eficàcia del tractament amb cloroquina o derivats en la infecció de la covid-19. Dos assaigs clínics recents han presentat evidències, no concloents, sobre l’efectivitat d’aquest tractament en la infecció per la covid-19. Aquest fàrmac s’utilitza com a potent agent antipalúdic i en el tractament de malalties autoimmunes i el lupus. El professor i investigador Joan Fibla, conjuntament amb el metge d’Urgències, Oriol Yuguero i la investigadora Marina Laplana lideren el projecte, que es desenvoluparà a tot l’estat espanyol.
No exempt d’efectes secundaris greus, l’ús del tractament amb cloroquina (sota prescripció mèdica) està àmpliament estès i, segons dades del Servei Català de Salut, aproximadament unes 10.000 persones estan rebent actualment aquest tractament a Catalunya i prop de 75.000, a tot l’estat espanyol.

L’estudi pretén determinar l’eficàcia d’aquest fàrmac contra la covid-19 avaluant la incidència de la infecció per la covid-19, o els símptomes indicatius d’aquesta, en una mostra significativa de persones que estiguin en tractament actiu amb cloroquina o els seus derivats per malalties autoimmunes. Segons l’investigador de la UdL i de l’IRBLleida, Joan Fibla, si aquest medicament fos efectiu s’haurien d’observar “diferències significatives” en la incidència de casos de covid-19, o en la manifestació de símptomes relacionats, entre aquesta mostra i la població general.

Amb aquest objectiu s’ha dissenyat un qüestionari breu per avaluar l’estat de salut, en relació amb la covid-19, de les persones que estan rebent un tractament actiu amb cloroquina o derivats. Perquè els resultats siguin representatius es necessita obtenir el màxim nombre possible de respostes. L’estudi també està obert a persones que no reben aquest tractament, per tal d’obtenir una mostra de referència.

Aconseguir la màxima difusió d’aquesta investigació és fonamental per assolir-ne els objectius. Per això, amb el lema ‘Ajuda’ns a trobar un tractament efectiu contra la covid-19’ es distribuirà el qüestionari a totes les associacions de pacients de l’estat espanyol i a la població general a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.


Informa: ACN

Balaguer Televisió

Missatges recents

Balaguer instal·la dos dispensadors d’alimentació per a coloms amb tractament esterilitzador

La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…

23 hores fa

El Mil·lenari de Sant Pere de Ponts estrena la seva pròpia cantata abans de posar punt final a la commemoració

Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…

23 hores fa

Catalunya fa mèrits, però cau davant el Paraguai

Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…

23 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 21/11/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

Cinc establiments de Balaguer s’uneixen per a un gran dinar solidari pels afectats per la DANA

En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…

1 dia fa

Connecta Lleida Pirineus: L’Associació de veïns del Centre Històric promou una comunitat energètica

La Comissió d’Energia de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer ha iniciat una…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.