- Destacats Portada

Inicien a Lleida un estudi de recerca per avaluar l’eficàcia del tractament amb cloroquina contra la covid-19

La UdL, l’IRBLleida i l’Hospital Arnau de Vilanova lideren el projecte que es desenvoluparà a tot l’estat espanyol

Pla mitjà on es poden veure els responsables de l’estudi per avaluar l’eficàcia del tractament amb cloroquina contra la covid-19. (Horitzontal)

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) han iniciat un estudi de recerca per determinar l’eficàcia del tractament amb cloroquina o derivats en la infecció de la covid-19. Dos assaigs clínics recents han presentat evidències, no concloents, sobre l’efectivitat d’aquest tractament en la infecció per la covid-19. Aquest fàrmac s’utilitza com a potent agent antipalúdic i en el tractament de malalties autoimmunes i el lupus. El professor i investigador Joan Fibla, conjuntament amb el metge d’Urgències, Oriol Yuguero i la investigadora Marina Laplana lideren el projecte, que es desenvoluparà a tot l’estat espanyol.
No exempt d’efectes secundaris greus, l’ús del tractament amb cloroquina (sota prescripció mèdica) està àmpliament estès i, segons dades del Servei Català de Salut, aproximadament unes 10.000 persones estan rebent actualment aquest tractament a Catalunya i prop de 75.000, a tot l’estat espanyol.

L’estudi pretén determinar l’eficàcia d’aquest fàrmac contra la covid-19 avaluant la incidència de la infecció per la covid-19, o els símptomes indicatius d’aquesta, en una mostra significativa de persones que estiguin en tractament actiu amb cloroquina o els seus derivats per malalties autoimmunes. Segons l’investigador de la UdL i de l’IRBLleida, Joan Fibla, si aquest medicament fos efectiu s’haurien d’observar “diferències significatives” en la incidència de casos de covid-19, o en la manifestació de símptomes relacionats, entre aquesta mostra i la població general.

Amb aquest objectiu s’ha dissenyat un qüestionari breu per avaluar l’estat de salut, en relació amb la covid-19, de les persones que estan rebent un tractament actiu amb cloroquina o derivats. Perquè els resultats siguin representatius es necessita obtenir el màxim nombre possible de respostes. L’estudi també està obert a persones que no reben aquest tractament, per tal d’obtenir una mostra de referència.

Aconseguir la màxima difusió d’aquesta investigació és fonamental per assolir-ne els objectius. Per això, amb el lema ‘Ajuda’ns a trobar un tractament efectiu contra la covid-19’ es distribuirà el qüestionari a totes les associacions de pacients de l’estat espanyol i a la població general a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.


Informa: ACN

Balaguer Televisió

Missatges recents

Bellcaire d’Urgell aprova una modificació del planejament urbanístic que pot paralitzar el biogàs de la Sentiu

En el ple celebrat aquest dimarts 1 d’abril, l'Ajuntament de Bellcaire d'Urgell ha aprovat per…

3 hores fa

Alidé Sans, cap de cartell de la quarta edició de Lagravera Fest, que enguany avança horari i comptarà amb un escenari 3600

  Lagravera Fest celebrarà la seva quarta edició el dissabte 17 de maig amb una…

20 hores fa

Balaguer Opina: Cada quant et canvies el mòbil?

Des de Balaguer TV hem sortit al carrer per preguntar als ciutadans i ciutadanes de…

22 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 31/03/2025

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

22 hores fa

La ciutat de Balaguer celebrarà la IV Nit de la Cultura

Durant l’acte es farà lliurament dels diferents premis i reconeixements, els quals són els Premis…

23 hores fa

L’Associació Grup d’Art4 presenta la segona edició de ‘Música al Miracle’

L’Associació Cultural Grup d’Art4 presenta la segona edició del cicle ‘Música al Miracle’. Diumenge 13…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.