Un equip de prehistoriadors del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona ha trobat al jaciment de la Cova del Parco, a Alòs de Balaguer, dos arpons de banya de cérvol de fa 15.000 anys elaborats durant l’època del Paleolític superior com a eines per a la pesca. Aquesta troballa ha tingut lloc en el marc de la campanya d’excavacions arqueològiques d’aquest mes de juliol però no ha estat la única.
Val a dir que a Catalunya fins ara només s’havien trobat arpons d’aquestes característiques en un jaciment a Serinyà, en recerques de finals del segle XIX i principis del segle XX. Aquest és el primer cop que aquestes eines de pesca es troben en una excavació científica metòdica. El conjunt de les troballes permeten conèixer millor com es vivia en aquella època.
Les excavacions a la Cova del Parco van començar ara fa 30 anys. Després d’aquestes troballes, l’objectiu de l’equip d’investigadors és continuar els treballs en aquest jaciment, l’únic d’aquesta cronologia a Catalunya que es troba actualment en estat d’excavació.
Els treballs compten amb l’aval i la col·laboració econòmica del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d’Economia i Competitivitat, i amb el suport logístic de l’Ajuntament d’Alòs de Balaguer.
Diumenge 27 d’abril tindrà lloc una nova edició de l’Aplec de Primavera del Castell del…
Per a la IX edició de la Fira dels Somnis contra el càncer infantil s'han…
Aquest divendres es presenta a la sala d’actes de la Casa de la Paeria el…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
Aquest 2025 l’Associació Vent de Ponent celebrarà el 15è aniversari de la creació del grup…
El diputat Jordi Verdú; el director de la cursa, Xavier Torres, i la membre de…
Aquest lloc web utilitza cookies.