- Destacats Portada

Jornada sobre Transició Energètica dins la Setmana Cultural de la Sentiu de Sió

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica de la Noguera va organitzar una taula rodona sobre energia renovable, la mobilitat sostenible i la descarbonització de l’economia

En el marc de la setmana cultural de la Sentiu de Sió, l’Oficina Comarcal de Transició Energètica de la Noguera (OCTEN) presentava el passat dia 23 la taula debat “Transició energètica, la fi dels combustibles fòssils?”.

La jornada divulgativa plantejada com a taula debat, organitzada per l’Ajuntament de la Sentiu de Sió i conduïda pel tècnic comarcal de l’OCTEN, Josep Raïmat, va començar amb l’emissió de la sèrie documental ENERGIA, centrada en diverses qüestions relacionades amb la transició energètica i l’emergència climàtica.

Els temes que aborden les píndoles de la sèrie documental ‘ENERGIA’ inclouen la generació d’energia renovable, la mobilitat sostenible i la descarbonització de l’economia. També hi destaquen la importància de compartir l’energia i reduir el consum energètic a la llar, així com la rehabilitació energètica per millorar l’eficiència energètica en els edificis existents.

Els vídeos que són d’accés públic a través del canal de Youtube  Energia i el portal de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya ofereixen informació útil i exemples pràctics per ajudar les persones a prendre decisions més responsables des del punt de vista energètic. La col·lecció de vídeos té com a objectiu sensibilitzar sobre la urgència de la transició energètica i la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle per combatre l’emergència climàtica.

El documental va permetre generar un debat entre els assistents amb la voluntat de despertar inquietuds  i consciència ambiental. Es  van enfocar temes diversos com les comunitats energètiques en l’àmbit rural i de la comarca de la Noguera, la mobilitat elèctrica i l’electrificació de la xarxa o la importància dels petits municipis en la generació de recursos renovables en el mercat econòmic, la diversificació de l’economia o la fixació de població gràcies al sector agrícola i ramader lligat als vectors energètics.

L’Oficina de Transició Energètica Comarcal de la Noguera està a disposició dels ens locals, entitats socials i empreses juntament amb la xarxa de 41 oficines desplegades en el territori, per oferir divulgació, formació i acompanyar els projectes de generació renovable arreu de Catalunya.

Balaguer Televisió

Missatges recents

S’ajorna el concert de La Ludwig Band a ‘La Mercantil’

Un dels grups de més renom del panorama musical català obria aquest dissabte la nova…

16 hores fa

Aprovada per majoria la constitució de l’àrea de Promoció Econòmica Urbana al polígon Campllong

El Ple de la Paeria d’aquest mes de setembre també ha començat amb un minut…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 26/09/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 25/09/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Noguera implenta el Programa 30 Plus, que beneficia tant persones aturades com empreses de la comarca

El Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, s’ha adherit…

2 dies fa

Un clamorós silenci

Hem conegut  algunes notícies importants. Uns joves s’han manifestat  contra el desgavell   dels pisos i…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.