El descobriment d’una planta que es deia estèvia i que era capaç de curar vàries malalties va ser per Josep Pàmies el detonant per crear la dolça revolució, una associació que fomenta i comparteix el coneixement sobre les plantes medicinals i els tractaments naturals. A les portes de la vuitena edició de la fira d’Alimentació i Salut, coneixem aquest projecte que pretén ser una alternativa a la medicina convencional.
La figura més important en el món del futbol és el jugador, si més no la més mediàtica. Però un altre dels actors importants per la pràctica d’aquest esport és l’àrbitre. A Catalunya hi ha 2087 col·legiats que es dediquen a xiular els centenars de partits que hi ha al país cada cap de setmana. Tot i estar remunerada la tasca de l’arbitratge no està professionalitzada i en la majoria dels casos els col·legiats han de fer mans i mànigues per compaginar la seva professió amb l’arbitratge.
La colla sardanista Verge del Miracle celebra mig segle de vida. És la única colla que s’ha mantingut tants anys en actiu a la comarca i actualment és de les poques colles de la província que ha arribat a la cinquantena d’edat. Les perspectives de futur però, no són clares desitgen que la gent joves s’involucrin més en aquesta dansa catalana per evitar que desaparegui la colla.
Ara us volem explicar què hi ha darrera dels pavellons i diferents instal.lacions on acostumem a fer esport. En l’àmbit de la Fira Municipàlia, representants d’ajuntaments i gestors esportius han debatut diferents aspectes de la vida útil d’una instal.lació esportiva. Aspectes com el seu manteniment, encertar en la programació, que sigui accessible i sostenible… En fi, que no és només construir un pavelló o unes pistes d’atletisme, i no és només tallar carrers per fer una cursa. Anem a veure a quines conclusions han arribat