- Destacats Portada

La Noguera implenta el Programa 30 Plus, que beneficia tant persones aturades com empreses de la comarca

Es treballarà de manera coordinada amb la Mesa d’Ocupació de la Noguera, la qual també és membre la Paeria de Balaguer

El Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, s’ha adherit al Programa 30 Plus, un programa subvencionat pel SOC i el SEPE. Aquest s’implementarà de manera coordinada amb la Mesa d’Ocupació de la Noguera, formada per la Paeria de Balaguer i altres entitats d’inserció laboral que treballen a la comarca.

El programa preveu actuacions ocupacionals per, d’una banda, afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més que es troben en situació d’atur, i de l’altra, posar-les en contacte amb empreses que tenen ofertes de treball per cobrir. Les empreses contractants poden obtenir subvencions per un import del SMI, segons la jornada i durada del contracte.

Per desplegar el programa 30 Plus a la Noguera, els tècnics responsables han iniciat les reunions de coordinació amb la Mesa d’Ocupació de la Noguera, amb un objectiu comú: arribar al màxim nombre d’insercions laborals i assolir un impacte positiu a la comarca de la Noguera.

Un cop establerts els protocols de coordinació i optimització dels recursos amb la Mesa d’Ocupació de la Noguera, es presentarà detalladament el programa 30 Plus als ajuntaments de la comarca.

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al Consell Comarcal de la Noguera la gestió de 25 participants bonificats, i a partir de l’1 d’octubre de 2024 s’iniciaran les accions de recerca activa d’empreses i de persones aturades que es puguin beneficiar d’aquest suport, que també ofereix formació bàsica i en competències específiques adaptades a cada lloc de treball..

Miquel Plensa i Martínez, president del Consell Comarcal de la Noguera, destaca la importància de sol·licitar programes que afavoreixin el sector empresarial de petites i mitjanes empreses, oferint suport i acompanyament i a més apostant també per la creació d’oportunitats laborals a la comarca”, per promoure el creixement i la dinamització del teixit empresarial de la comarca de la Noguera.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol, modificada per l’Ordre EMT/128/2021, de 14 de juny.

Balaguer Televisió

Missatges recents

S’ajorna el concert de La Ludwig Band a ‘La Mercantil’

Un dels grups de més renom del panorama musical català obria aquest dissabte la nova…

14 hores fa

Aprovada per majoria la constitució de l’àrea de Promoció Econòmica Urbana al polígon Campllong

El Ple de la Paeria d’aquest mes de setembre també ha començat amb un minut…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 26/09/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 25/09/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Un clamorós silenci

Hem conegut  algunes notícies importants. Uns joves s’han manifestat  contra el desgavell   dels pisos i…

2 dies fa

Natura, patrimoni històric, gastronomia i música de talent emergent, a l’espai natural de l’Aiguabarreig

El diputat Òscar Martínez i l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, acompanyats de la regidora de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.