La Paeria de Balaguer farà visitable un tram de la “secla del Cup”. L’obra forma part del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni” que impulsa la Diputació de Lleida amb el suport del programa FEDER.
La redacció del projecte d’execució de la “Recuperació i museïtzació de la “secla del Cup”, al tram del carrer miracle de Balaguer” ha estat adjudicada a l’empresa CULLERÉ-RENDÉ, S.L. i es calcula que estigui enllestida en un termini màxim de deu setmanes, segons ha explicat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que també ha confirmat que responsables de la firma van fer ahir dijous una visita a la sèquia.
Vidal confia que els treballs es puguin licitar com a molt tard al setembre, una licitació que farà la Diputació que també executarà l’obra amb la supervisió de l’arquitecte municipal.
El projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni’, consisteix en posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya i, concretament, en el tram comprès entre Tàrrega i Alfarràs. Es preveuen 20 intervencions en el patrimoni de 17 municipis i accions de promoció i gestió del trajecte.
El projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni’ és un dels tres projectes aprovats per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya l’abril de l’any passat. Es traca de tres projectes de conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural que impulsa la Diputació, a través el Patronat de Promoció Econòmica. Els altres dos són el projecte ‘Camins tradicionals dels Pirineus’ i ‘Paisatges de Ponent’, que representen una inversió a realitzar entre 2020 i 2021 de 7.751.190,83 € i una captació de 3.875.595,43 € provinents del FEDER.
En un altre ordre de coses, properament es reprendran les obres del projecte de reobertura al públic del jardí arqueològic del Castell Formós i el cobriment i museïtzació d’estructures. Les obres van començar a finals de febrer i es van haver d’aturar quan es va decretar l’estat d’alarma, a mitjans de març, a causa de la pandèmia del covid-19.
Els treballs que contempla el projecte són la senyalització museogràfica amb noves adequacions de senyals i plafons i la coberta de les restes arqueològiques.
La iniciativa compta amb un pressupost de 161.862 euros, el 60 % dels quals estan finançats amb una subvenció del fons Leader.
Informa: Redacció