El proper dimarts 14 de juny a les set del vespre l’alumnat de l’escola Dosrius de Camarasa presentarà al jaciment arqueològic de la Roca dels Bous les tres càpsules audiovisuals que han elaborat conjuntament amb el programa educatiu Investiga.edu per tal d’explicar el jaciment a les persones que el visitin.
Aquest acte serà el punt i final del projecte que els nens i nenes de l’escola Dosrius han realitzat amb Investiga.edu al voltant de la Roca dels Bous. Al llarg d’aquest curs, l’alumnat ha visitat el centre Espai Orígens de Camarasa on ha pogut conèixer alguns dels mètodes i tècniques que utilitza l’arqueologia, i també ha realitzat diferents reptes d’aula i una sortida de descoberta al jaciment. Amb aquestes activitats, els nens i nenes han descobert diferents aspectes sobre la Roca dels Bous i sobre els neandertals, les persones que la van ocupar fa més de 50.000 anys, analitzant i interpretant les restes que allà hi van deixar.
Ara l’alumnat compartirà el resultat de la seva recerca amb la resta de l’escola, famílies i veïns i veïnes, així com amb totes les persones que vulguin conèixer una mica més a fons la Roca dels Bous. Mitjançant la lectura d’uns codis QR situats en tres punts del recorregut fins al jaciment, els i les visitants podran accedir als tres vídeos que els nens i nenes han guionitzat i protagonitzat, i obtenir més informació sobre els neandertals, l’entorn i ubicació del jaciment, o les troballes que els arqueòlegs i les arqueòlogues hi han realitzat.
Investiga.edu és un programa educatiu que té l’objectiu de promoure la ciència a les aules del món rural mitjançant projectes escolars de recerca al voltant del patrimoni arqueològic, geològic o mediambiental de l’entorn dels centres participants. El projecte està promogut per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació i del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens. El projecte “L’escola Dosrius investiga la Roca dels Bous” ha comptat també amb el suport i assessorament científic del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb aquest projecte també col·labora la UAB a través del Campus d’Arqueologia i Paleontologia.
Informa: Redacció
Informa: Clara Adsuar Cortés
Vallfogona de Balaguer torna a celebrar la Festa de la Vaca. El municipi de la…
Diumenge 27 d’abril tindrà lloc una nova edició de l’Aplec de Primavera del Castell del…
Per a la IX edició de la Fira dels Somnis contra el càncer infantil s'han…
Aquest divendres es presenta a la sala d’actes de la Casa de la Paeria el…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
Aquest lloc web utilitza cookies.