- Destacats Portada

L’Associació Reintegra i la Paeria de Balaguer col·laboren amb el programa ‘Noves oportunitats’

Té com a objectius fomentar l’aprenentatge d’un ofici, la formació i l’obtenció d’un certificat que els permeti trobar feina o fer un retorn al sistema educatiu

La Paeria de Balaguer i l’Associació Reintegra col·laboren en el programa ‘Noves oportunitats’, dirigit a persones joves d’entre 16 i 24 anys. Aquest programa té com a objectius fomentar l’aprenentatge d’un ofici, la formació i l’obtenció d’un certificat que els permeti trobar feina o fer un retorn al sistema educatiu, mitjançant actuacions d’orientació, tutoria, formació i acompanyament. ‘Noves oportunitats’ va dirigit específicament a persones joves, d’entre 16 i 24 anys que actualment no estudien ni treballen.

A Balaguer s’estan duent a terme diversos itineraris formatius, entre els quals ‘Primera oportunitat’, amb el que durant els mesos de novembre, desembre i gener persones joves nouvingudes es formen amb l’alfabetització en català i tastets de diferents oficis en un curs de 300 hores. Durant aquesta formació, els participants aprendran diferents feines, com son paleteria, jardineria, pintura, fontaneria o electricitat. A banda de les formacions d’oficis i de català, que els han de permetre la inserció en el mercat laboral, també se’ls informarà sobre els seus drets laborals, coneixement de l’entorn i altra informació bàsica.

Durant aquestes primeres setmanes, els participants han realitzat tasques com el repintat de passos de vianants al barri del Firal i arranjaments en un dels pisos que la Paeria ha adquirit per esdevenir habitatge de lloguer social. Els propers dies seran al refugi d’animals, on faran feines de jardineria, paleteria i fontaneria.

El programa es promou des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Educació, i a Balaguer s’impulsa des de l’Associació Reintegra i l’Acadèmia Acser.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Desallotgen dues famílies per un despreniment al barri del Secà

La pluja intensa d'aquest dijous va provocar el despreniment d'un mur al carrer Ponent del…

16 minuts fa

Convocada la quarta edició del Concurs de Vídeos Antialcohol de la Noguera

La Mesa de Salut Jove de la Noguera, integrada per una vintena d’entitats i agents…

19 hores fa

Presentació de la Trail Montroig Extreme de Sant Llorenç-Camarasa

La diputada Sandra Marco; l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso; el tinent d’alcaldia de Camarasa, Pere…

19 hores fa

L’àrea d’esports de la Paeria inicia una campanya de reducció de residus a l’organització dels seus esdeveniments esportius.

Un dels principals motius és l'acumulació de plàstic i cartó que genera en el moment…

20 hores fa

Balaguer no tindrà pista de patinatge aquest Nadal

S'apropa Nadal i, per tant, també tot allò que envolta a les festes més esperades…

20 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 16/10/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

20 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.