Aquest dilluns s’ha presentat la Marató de les Terres de Lleida (MTDL) que se celebrarà el 26 d’octubre amb sortida i arribada des del Monestir de les Avellanes amb una marxa, una mitja marató i la marató.
La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb la presència del vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi i les intervencions del responsable de promoció de l’IRBLleida, Josep Maria Bosch, la psiquiatra Iolanda Batalla, del projecte solidari del trastorn límit de personalitat; el terapeuta ocupacional, David Fernandez, el director del Monestir de les Avellanes, Robert Porta, el delegat d’Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura, i el director de la cursa, Xavi Thai.
L’organització ha previst diverses curses durant la jornada, que tenen el seu plat fort amb la marató. El dissabte 26, l’activitat s’iniciarà precisament, amb la marató que donarà el tret de sortida a les 8.00 hores des del claustre del Monestir de les Avellanes, passant pel Montroig, Montero, Sant Llorenç de Montgai i tornada cap al monestir. A les 9.00 hores iniciaran la seva participació els inscrits a la Marxa de les Salines, de caire no competitiu; i finalment, els participants a la mitja marató ho faran a les 10.00 hores. Les distàncies són de 42km i 2400+ a la MTDL, 21km 1300+ a la Mitja MTDL
Aquesta cursa dona continuïtat a la Ultra Trail Terres de Lleida que es va organitzar amb èxit i per primera vegada l’any 2017 amb la participació de 120 atletes. Enguany s’esperen 200 participants a la Marxa i uns 150 a la marató i mitja marató.
Les inscripcions tenen un preu de dos euros que es destinaran a la investigació del ‘trastorn límit de la personalitat’ dirigit pel Dr. Josep Pifarré. En aquest sentit, Iolanda Batalla, directora del projecte ‘Afrontant el buit’, a través del projecte de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida), ha explicat que es tracta de persones amb dificultats en regular les seves emocions i pensaments; conductes impulsives i a vegades imprudents, que poden incloure autolesions o intents de suïcidi, amb dificultat en mantenir comportaments estables i dirigits cap a metes vitals; o que estableixen relacions inestables amb la resta de persones,.
De la seva banda, Bosch ha esperonat la ciutadania i les empreses a ser més solidàries i organitzar curses i activitats físiques que tinguin un fons solidari per tal de poder seguir fent recerca.
En aquesta mateixa línia s’han manifestat Robert Porta i Ferran Accensi, en el sentit de donar suport a iniciatives que engloben la pràctica esportiva, amb el suport a projecte solidaris i el coneixement o descoberta del territori, en aquest cas, l’entorn del Monestir de les Avellanes.
Informa: Redacció / Foto: Diputació de Lleida
Amb més de 600 inscrites, la ciutat de Balaguer ha tornat a reivindicar les llibertats…
La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…
Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…
Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
Aquest lloc web utilitza cookies.