La quarta edició de la MUT proposava un duríssim recorregut de 106 quilòmetres, amb 7.200 metres de desnivell positiu, mentre que la quarta Marató constava de 46 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu. La prova llarga es va iniciar el divendres a les 21.30 hores i es va desenvolupar durant tota la nit i tot el dissabte, amb el tancament de la meta a les dotze de la nit. La cursa curta va arrencar el dissabte a les 9.00 hores, i la meta es va tancar a les 21.00 hores. El centre d’operacions de la prova va estar ubicat al Càmping Vall d’Àger, mentre que la sortida es va donar per primer cop des del claustre de la col·legiata, el punt més emblemàtic de la vila d’Àger.
En la MUT, el guanyador masculí va ser Emili Rafecas (Team Decavi), amb un crono de 16.33.33, és a dir, després d’un esforç de més de setze hores i mitja, primer de nit i després de dia. Rafecasva creuar la línia de meta acompanyat d’Albert Vilardell (Cervera Triatló/Ultra Lleida), tot i que aquest ho va fer oficialment a 1 segon. Tercer va entrar David Carrasco (Team Bussetus&Saorte), amb 17.42.56. En dones, la guanyadora va ser Carme Palacín.
Pel que fa a la Marató, Carles Bartrina (Pedala.cat) va ser el més ràpid en completar els 46 kilòmetres de la Marató. Ho va fer en 4.56.40, seguit de Guillem Campeny (SummumLife), segon amb 5.11.23, i de Raúl Butaci (CE Querol), tercer amb 5.14.24. En dones, el triomf va ser per a Lola Brusau (Club Excta UEC Anoia), amb un temps de 6.31.28, seguida d’Alba Medina (CA Vilafranca), segona amb 7.03.42, i d’Anna Juvé (Firehawk Team), que va tancar el podi amb una marca de 7.32.19.
Tant la MUT com la Marató són carreres competitives que transcorren per camins i senders de mitja i alta muntanya, amb l’objectiu d’efectuar-les a peu en una sola etapa non-stop, amb un temps màxim de 27 hores per a l’Ultra i de 12 hores per a la Marató.
Les dues cites es basen en uns valors i en una ètica essencial que comparteixen tots els participants, patrocinadors, voluntaris i organització, amb una responsabilitat ecològica que passa per no abandonar cap tipus de rebuig a la natura i utilitzar els contenidors disposats a aquest efecte; respectar la flora i fauna seguint estrictament el recorregut senyalitzat sense utilitzar cap tipus de drecera: utilitzant, sempre que sigui possible, material reutilitzable o reciclable; i realitzant una recollida selectiva de les deixalles.
Centrant-nos en la MUT, és una prova exigent que es desenvolupa sota la modalitat de semi-autosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns. Per aquests motius, és imprescindible que els participants tinguin una bona condició física i experiència en aquest tipus de proves. Els participants han d’estar preparats per poder gestionar unes condicions de cursa a vegades difícils i un estat físic i/o mental derivats de l’esgotament.
Roba, gramoles, ràdios, records familiars o estris de la llar com aquests, tots antics, alguns…
El Teatre Municipal de Balaguer ha realitzat l’adquisició d’un nou sistema d’il·luminació amb tecnologia LED,…
L'Ajuntament d'Àger continua amb el seu compromís de millorar la sostenibilitat i reduir l'impacte ambiental…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
El Grup d’Art4 ha volgut fer un gir a les seves propostes culturals i pel…
Com que no tenim res més important a fer, el Gobierno espanyol vol dedicar aquest…
Aquest lloc web utilitza cookies.