El curs escolar 2021-2022 el Projecte FER finalitza amb 33 escoles participants de la Catalunya rural i més de 840 alumnes. Com a cloenda es faran tres jornades presencials on, com en una fira professional, els alumnes de les comarques de la Noguera, el Segrià, la Segarra, el Solsonès, el Baix Ebre i el Montsià presentaran les seves idees emprenedores. Aquestes fires es celebraran el 27 de maig a Tortosa, el 10 de juny a Balaguer i el 15 de juny a Solsona. Durant la fira, un jurat professional format per experts de diferents àmbits relacionats amb l’empresa i l’educació, valorarà els projectes presentats i atorgarà a cada projecte una menció remarcant el punt fort de cada grup empresarial, per tal de posar en valor cada iniciativa presentada.
Des del projecte Futurs Emprenedors Rurals es treballa en la creació de projectes empresarials per afrontar reptes dels territoris rurals, sense cap límit creatiu, sigui factible o no amb la tecnologia actual. D’aquesta manera els nens i nenes de primària, a través d’un aprenentatge transversal, treballen la creativitat, la motivació, el pensament crític, el treball en equip, l’autonomia… a la vegada que descobreixen tot el que s’ha de tenir en compte per a emprendre un negoci com ara l’anàlisi del mercat, l’organització i el màrqueting, entre d’altres.
Per facilitar que nous centres escolars puguin implementar el projecte FER a l’aula el proper curs, el dia 28 de junys s’ha organitzat una sessió informativa en línia, dirigida als equips docents dels centres en la qual s’explicarà el projecte i experiències de mestres.
Futurs Emprenedors Rurals es va posar en marxa per fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius que persegueix el projecte es destaca: despertar el talent emprenedor dels infants, visualitzar les oportunitats dels territoris rurals i l’aprofitament dels seus recursos, difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, fomentar el treball en equip i altres habilitats emprenedores, així com introduir la cultura financera de forma bàsica a les escoles.
FER n’és l’abella protagonista i durant el desenvolupament del projecte es juga amb els paral·lelismes entre els ruscos i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. El projecte es forma per tres blocs: “Quina bona idea”, “Els reptes de FER” i “Històries d’empreses de la Catalunya Rural”. El primer bloc se centra en històries d’invents i inventors, el segon en la creació del projecte empresarial i el tercer, en històries reals d’empreses de la Catalunya rural.
El projecte està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord amb la col·laboració d’altres grups d’Acció Local de Catalunya i està finançat pel fons FEADER i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També compta amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera que ha gestionat juntament amb el Consorci, la formació a mestres durant tot el curs escolar.
Informa: Redacció