Aquest curs escolar més de 700 alumnes de les zones rurals han viscut l’emprenedoria de primera mà a les aules participant en el projecte Futurs Emprenedors Rurals. Una part de la implementació del projecte consisteix en la creació de projectes empresarials per afrontar reptes dels territoris rurals, sense cap límit creatiu, sigui factible o no amb la tecnologia actual. Aquest curs s’han presentat més de 30 iniciatives, que seran valorades per un jurat professional.
El jurat professional format per experts de diferents àmbits relacionats amb l’empresa i l’educació, valorarà els projectes presentats i atorgarà a cada projecte una menció remarcant el punt fort de cada grup empresarial, per tal de posar en valor cada iniciativa i orientar sobre quins aspectes poden ser exemplars per a la resta de companys i companyes. Un cop valorades, les iniciatives seran publicades a la web www.futursemprenedors.cat.
El/la mestre/a responsable de cada grup d’alumnes rebrà la menció del jurat de forma digital i entregarà els diplomes individuals d’implementació del projecte FER. Els i les mestres són una part essencial del projecte FER i és gràcies a la seva implicació que els i les alumnes aprenen sobre la cultura emprenedora i potencien les seves habilitats.
Futurs Emprenedors Rurals es va posar en marxa per fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius que persegueix el projecte es destaca: despertar el talent emprenedor dels infants, visualitzar les oportunitats dels territoris rurals i l’aprofitament dels seus recursos, difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, fomentar el treball en equip i altres habilitats emprenedores, així com introduir la cultura financera de forma bàsica a les escoles.
FER és l’abella protagonista i durant el desenvolupament del projecte es juga amb els paral·lelismes entre els ruscos i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. El projecte es forma per tres blocs: “Quina bona idea”, “Els reptes de FER” i “Històries d’empreses de la Catalunya Rural”. El primer bloc se centra en històries d’invents i inventors, el segon en la creació del projecte empresarial i el tercer, en històries reals d’empreses de la Catalunya rural.
El projecte per fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6è de primària està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat pel fons FEADER i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. El projecte compta amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera.
Informa: Redacció
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
La Comissió d’Energia de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer ha iniciat una…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
La qüestió valenciana no està acabada. Serà la nostra vergonya durant molt de temps. Durant…
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) continua aquests dies amb els treballs per a…
Aquest lloc web utilitza cookies.