Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’inici d’un episodi de temperatures extremes avui que pot allargar-se fins divendres. A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui hi ha possibilitat de que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l’any a gairebé tot Catalunya. Demà dijous les comarques del litoral i prelitoral deixaran d’estar afectades per aquesta situació de temperatures extremes i divendres només romandran afectades les comarques de Lleida,a més d’Anoia, Bages, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
Què són temperatures extremes?
Cal tenir en compte que són extremes en relació a l’època de l’any i a cada municipi. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, que vol dir que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor previst. Per tant, a cada municipi serà un llindar diferent. Per exemple, a Valls (Alt Camp), el percentil 98 de calor està situat en 36,3 graus; a Colera (Alt Empordà) en 35,9; a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) en 36,6; a Igualada (Anoia) en 38 graus; a Cervelló (Baix Llobregat), en 36,8 graus, i a Lleida (Segrià), en 38,1 graus.
Recomanacions:
Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.
Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.
A casa:
Al carrer
Al cotxe
Als àpats
Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola
Roba, gramoles, ràdios, records familiars o estris de la llar com aquests, tots antics, alguns…
El Teatre Municipal de Balaguer ha realitzat l’adquisició d’un nou sistema d’il·luminació amb tecnologia LED,…
L'Ajuntament d'Àger continua amb el seu compromís de millorar la sostenibilitat i reduir l'impacte ambiental…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
El Grup d’Art4 ha volgut fer un gir a les seves propostes culturals i pel…
Com que no tenim res més important a fer, el Gobierno espanyol vol dedicar aquest…
Aquest lloc web utilitza cookies.