La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que “avui encetem una nova etapa de vacunació, un repte de país, amb la màxima d’administrar totes les dosis que arribin als col·lectius prioritzats”. En aquest sentit, ha informat que aquesta setmana s’espera que arribin a Catalunya, -sumant les de Pfizer, Moderna i AstraZeneca-, un total de 112.000 dosis de vacunes.
La consellera ha detallat que avui han rebut 31.800 dosis de la vacuna AstraZeneca i que a partir de demà a la tarda es començaran a administrar a farmacèutics, auxiliars de les oficines de farmàcia i a fisioterapeutes. La titular de Salut ha explicat que s’administraran a 37 centres de vacunació distribuïts per tot el país i que els professionals rebran un missatge amb una cita de l’espai on es vacunaran, el dia i la franja horària. Paral·lelament, es començaran a vacunar també amb AztraZeneca a professionals de serveis essencials com són els col·lectius de presons, cossos d’emergència i de seguretat.
La consellera de Salut també ha informat que avui han arribat 64.530 dosis de Pfizer i ha avançat que han d’arribar també noves dosis de Moderna, prop de 15.700. També ha indicat que aquesta setmana es posaran 26.000 primeres dosis: 15.000 de Pfizer i 11.000 de Moderna.
Per la seva part, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha remarcat que malgrat la “disminució sostinguda” des de fa dies de nous contagis a Catalunya, la xifra d’ocupació de crítics a la nostra xarxa d’intensius “és encara molt alta” amb 694 pacients a dia d’avui a les UCI. I en aquest sentit, ha afirmat que encara que els indicadors estan evolucionant positivament “les amenaces que tenim són altíssimes”, tant per la variant britànica com pel nivell de tensió que encara té el sistema sanitari.
“Malgrat que hàgim iniciat una tendència de disminució de la pressió assistencial, els nivells de partida són altíssims i continuen comprometent l’activitat assistencial a la xarxa”, ha assegurat Ramentol. És per això que ha assenyalat que les mesures que han entrat en vigor, i que s’han pogut prendre perquè la corba epidèmica segueix un curs descendent, “no s’han d’interpretar com un relaxament” sinó que han de servir també “per donar una mica d’aire a sectors de la nostra societat que porten moltes setmanes aguantant el pes d’aquestes mesures”.
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha informat sobre el dispositiu ESCÓ 2021 de seguretat per a les eleccions del 14 de febrer. “El dispositiu, a diferència del que ha passat en anteriors eleccions, preveu presència policial permanent de mossos o policies locals a tots els col·legis electorals, 2.769. En les anteriors jornades electorals, la presència era itinerant, és a dir, una patrulla era l’encarregada de la seguretat de diversos col·legis electorals”, ha dit.
Sàmper ha destacat que “hi treballaran de manera coordinada al voltant de 10.200 agents de Mossos d’Esquadra i uns 4.000 efectius de les Policies Locals”. El Centre de Coordinació, amb seu al Departament d’Interior, farà també un seguiment específic de les incidències derivades de la pandèmia que es puguin registrar.
“L’objectiu és protegir els centres electorals habilitats durant tota la jornada de votació amb la presència de patrulles uniformades estàtiques” ha insistit. El dispositiu ESCÓ preveu que hi hagi equips integrals de protecció integral (EPI) a disposició dels agents que hagin d’efectuar serveis que ho requereixin.
El comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha donat més detalls sobre el dispositiu, que s’ha establert en 4 fases; la primera del 22 al 29 de gener de prealerta amb la creació dels diferents òrgans de coordinació electoral; la segona fase, d’alerta, corresponent a l’inici de la campanya i que finalitzarà a les 00:00 hores del 12 de febrer; la tercera, que és de màxima alerta i que inclou el dia de la reflexió i el mateix dia de la jornada de votació; i la quarta i última fase que va des del 15 de febrer dins a la dissolució dels diferents òrgans electorals.
Els efectius policials “estaran de forma estàtica en els 2.769 col·legis electorals de Catalunya des de primera hora del matí fins que es finalitzi el recompte i es procedeixi al tancament” i disposaran del material necessari de protecció sanitària adequat per fer front a la situació de pandèmia, això és, mascareta FFP2, mascaretes quirúrgiques i guants. Els agents del torn de tarda disposaran d’un equip EPI complet donat que serà a última hora en la qual les persones amb més risc o la malaltia detectada assistiran a votar. Tots els agents policials han rebut la formació necessària per la manipulació dels equips de protecció.
Amb aquest dispositiu elaborat per Mossos d’Esquadra, Molinero ha destacat que “hi ha un salt qualitatiu en matèria de coordinació entre el cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals visible en tres punts: un mateix procediment homogeni per la petició de recursos extraordinaris més enllà dels binomis establerts en qualsevol dels col·legis electorals com medició o ordre públic; pautes de treball compartides per garantir la seguretat; i una plataforma conjunta de gestió d’esdeveniments que permetrà conèixer en cada moment quina és la situació vinculada amb la seguretat ciutadana en cada un dels col·legis electorals”.
Control de les mesures contra la pandèmia
Respecte a les intervencions dels Mossos d’Esquadra, el conseller ha informat que s‘han aixecat 402 actes per infraccions de la restricció municipal, 275 aixecades per Mossos d’Esquadra i 127 per Policies Locals. Pel que fa a infraccions del sector de la restauració, s’han aixecat 28 actes, 20 per part de Mossos d’Esquadra i 8 de Policies Locals. Per infraccions de confinament nocturn, s’han aixecat 219 actes.
Pel que fa a les dades del cap de setmana, Molinero ha manifestat que s’han aixecat 3.084 actes per incompliment de les mesures restrictives de mobilitat, 303 actes més que el cap de setmana anterior; s’han efectuat 43 controls efectuats en els 6 parcs naturals de Catalunya més visitats on s’ha aixecat 63 actes; i s’ha intervingut en diverses tipologies de festes no permeses com per exemple en un pis turístic de Barcelona amb 4 persones sancionades i 5 prostitutes en el mateix domicili; 54 persones sancionades en una casa de Valls; més de 100 persones en una masia del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, 14 persones sancionades en una festa de les Franqueses del Vallès o 40 persones en una festa en una casa ocupada a Santa Coloma de Gramenet.
La subdirectora general de Protecció Civil, Imma Solé, ha fet un recordatori de les mesures restrictives davant de la Covid19 a Catalunya i que han entrat en vigor a partir d’avui i que es mantindran vigents fins a les 00 hores del dia 22 de febrer. Solé n’ha destacat, entre d’altres, “la limitació territorial de mobilitat d’entrada i sortida del territori de Catalunya i el pas de confinament municipal al confinament comarcal, amb l’excepció de l’Alt Urgell i d’Andorra que formen una unitat”.
Des del 1964 i fins al 2020 es va fer costum a Balaguer rebre una…
Aquest 2024 ha sigut un any d'èxits pel CF Balaguer. Amb l'esperat ascens a Primera,…
Balaguer programarà durant el 2025 un total de quinze cobles. Així ho han aprovat els…
L'imaginari de Nadal a Reixos de Balaguer continua dibuixant somriures i provocant l'alegria dels més…
Aquesta setmana ha començat a circular pels carrers de Balaguer el Tren Turístic de Nadal,…
L’Ajuntament d’Àger ha instal·lat dos desfibril·ladors externs automàtics (DEA), ubicats a Corçà i Sant Josep…
Aquest lloc web utilitza cookies.