Aquest dimarts al matí, la Sala Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir la presentació oficial, en un acte on es van desgranar els detalls i el programa del festival, i que va comptar amb la presència de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, de l’alcalde de Tiurana, Àngel Villarte i de la tècnica de Turisme de l’Ajuntament, Anaïs Capellades.
Tallers de contes, exposicions, presentacions i paradetes de llibres, jocs tradicionals i una gran varietat d’espectacles conformen l’àmplia oferta d’un festival que compta amb quatre escenaris: l’Ermita Mare de Déu de Solés, Foc del Pelegrí, la Plaça del Pou i la Sala d’Actes de l’Ajuntament.
Rosa Pujol va felicitar l’Ajuntament de Tiurana “per aquest festival ja consolidat i que va adreçat, especialment, als més petits de la casa, i que combina cultura i turisme, ja que permet als visitants conèixer el poble de Tiurana”. El festival, amb un pressupost de 3.000 euros, té el suport de l’IEI, a través de la Línia de Projectes Culturals que cobreix quasi el 50 per cent de la despesa. Pujol considera “vital aquesta línia de projectes”, ja que “ens permet ajudar a desplegar la cultura pel territori”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tiurana va explicar que el festival és una manera de donar vida i rejovenir el poble durant uns dies. “Tiurana ha patit molt pel tema del pantà de Rialp i amb aquest festival, d’alguna manera, estem apostant pel públic infantil, perquè aquests nens i nenes i les seves famílies puguin venir, gaudir dels contes i, al mateix temps, conèixer el poble i fer una mica de turisme pels indrets més emblemàtics recuperats de sota les aigües”. Tot i ser complicat, Àngel Villarte va assegurar que “el nostre somni és tornar a obrir l’escola” i va anunciar que aquest any hi ha hagut tres naixements a Tiurana.
La Fira farà el seu tret de sortida el dissabte 18 d’agost a les 19.00 hores amb la preinauguració del Festival amb el taller “Contes per connectar”, a càrrec de la periodista Lorena Metaute i adreçat al públic adult, especialment a pares i mares.
El diumenge 19 es concentra el gruix de l’activitat. A partir de les deu del matí hi haurà exposició de contes i presentació de llibres com “La clau dels mons”, de Ferran González; “Curiositats del món animal”, d’Abel Carretero, o “Un petó de xocolata”, de Ricard Bertran, amb il·lustracions de Serafina Balasch. Durant tot el dia, hi haurà jocs tradicionals per a totes les edats amb Festa i Fusta i parades de llibres de l’editorial Mosaic i de Genet Blau.
Un dels plats forts del Festival seran els espectacles que aixecaran el teló a les 11.00 hores amb el Taller i teatre d’ombres basats en el conte la Bruixa de Boirana. A continuació (12.00 hores) arriba “Contes del món”, una selecció de cinc contes encadenats a càrrec de Neus Caballer. Posteriorment, hi haurà el “Misteri de les lletres”, un contacontes i taller de construcció de l’arbre de les lletres per acabar la jornada (13.30 hores) amb el “Circ dels Contes”, de Roger Casadellà, escollit com a millor espectacle de contes de Món Llibre 2014.
El Grup d’Art4 ha volgut fer un gir a les seves propostes culturals i pel…
Com que no tenim res més important a fer, el Gobierno espanyol vol dedicar aquest…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
El conseller de la Presidència, Albert Dalmau, va encapçalar la tarda de dimecres a la…
Diumenge 12 de gener a les 18 h el Teatre Municipal de Balaguer acollirà el…
La falta d’habitatge assequible és un dels principals problemes que presenta el país els darrers…
Aquest lloc web utilitza cookies.