- Destacats Portada

Torna el [festival] NATURES amb més propostes artístiques els dies 5 i 6 d’octubre a l’Alzina de l’Aguda

S’allarguen les residències artístiques, del 21 de setembre a l’1 d’octubre, per tal que la creació pugui tenir lloc íntegrament dins del mateix territori

L’Alzina de l’Aguda és una petit poble de la Noguera agregat a Vilanova de l’Aguda de tan sols 20 habitants, els quals es convertiran en els millors amfitrions possibles del 21 de setembre a l’1 d’octubre per als artistes nacionals i internacionals que treballaran en les seves pròpies creacions de cara a la 5a edició del [festival] NATURES. I què és el NATURES? Doncs un festival que tindrà lloc a l’Alzina de l’Aguda els dies 5 i 6 d’octubre on confluiran diverses propostes artístiques, des de treballs de dansa fins a arts plàstiques en relació amb el territori (Land Dance i Land Art), que envairan aquest petit nucli rural de la Noguera al llarg de dues setmanes. I per què diem “al llarg de dues setmanes”? Això és perquè prèviament el festival haurà acollit les residències dels mateixos artistes, que del 21 de setembre a l’1 d’octubre treballaran a l’Alzina en les creacions que s’acabaran mostrant durant el festival. I després, què? Heus ací la qüestió: continuar treballant per fomentar aquesta fèrtil relació entre el món rural i el món artístic des de l’Associació tragant, que organitza un festival que enguany celebra ni més ni menys que el seu 5è aniversari.

El propòsit de la trobada, que passa a ser bianual, és potenciar i donar a conèixer l’art contemporani (dansa i arts plàstiques) a l’entorn rural i des del món rural, contribuint a la descentralització de l’art, a la connexió amb la natura, al desenvolupament d’un art sostenible i respectuós amb el medi ambient, a la inclusió i intercanvi entre públic divers i en el seu conjunt i a una societat més sensible, saludable i rica, es visqui on es visqui. La bianualitat del mateix pretén atorgar més espai i temps als organitzadors, al públic, als artistes i al camp per pair l’experiència i preparar pas a pas la següent trobada. També amb el desig d’esdevenir referents de la creació artística contemporània en el món rural apropant l’art a tota la gent.

Promoguda per la coreògrafa i ballarina Olga Tragant i l’artista plàstic Jaume Amigó, que ja fa 19 anys que resideixen a l’Alzina, la mostra gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura, concretament amb el paisatge rural del lloc. Crear una nova ruralitat des de la dansa i les arts plàstiques s’ha convertit en un dels objectius centrals del NATURES des del 2019, any de la seva posada en marxa. Podem afirmar, doncs, que el festival presenta a través de l’art i la cultura un context ideal per donar visibilitat al món rural, aportant una nova mirada i un nou valor al territori, i és que per als seus organitzadors “la natura i l’entorn rural són inspiració i estímul i un espai idoni per a la creació i el desenvolupament artístic”. 

Balaguer Televisió

Missatges recents

Francesc Culleré guanya el premi de poesia Vila de Benissa

L’autor balaguerí Francesc Culleré ha estat reconegut amb el premi de poesia Vila de Benissa…

17 hores fa

Usuaris de la residència Sant Domènec realitzen un projecte artístic per Sant Jordi

Durant les darreres setmanes, els usuaris i usuàries de la residència han participat d’un taller…

17 hores fa

El bon clima arriba pels dies forts als càmpings de la Noguera

Moments de calma en aquest càmping de la Noguera que precedeixen a una tempesta turística…

18 hores fa

Les mones de Pasqua ja estan a punt per endolcir la Setmana Santa

En arribar la Setmana Santa l’obrador del Forn Inalba es troba en ple procés d’elaboració…

20 hores fa

Mont-rebei s’omple de visitants la primera Setmana Santa de retorn d’activitats aquàtiques

La sequera viscuda a Catalunya fa pocs anys va fer estralls en molts àmbits, i…

2 dies fa

El taller ‘Cuidem el somriure’ arriba a l’escola Mont-Roig

Els nens i nenes de 1r d’Educació Primària de l’escola Mont-Roig han rebut la visita…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.