Aquesta reunió forma part de les visites territorials que l’ACM està realitzant des de fa uns dies de forma telemàtica, a causa de l’emergència de la Covid-19. Així, la trobada ha servit per compartir inquietuds dels màxims representants dels 30 municipis de la comarca de la Noguera i exposar algunes de les propostes que cal activar per impulsar la reactivació dels pobles i ciutats després de la pandèmia.
El president de l’ACM, Lluís Soler, ha explicat que “l’Agenda Rural, o el què és el mateix, la sostenibilitat i l’equilibri territorial, seran una de les nostres màximes prioritats en aquest mandat”.
L’ACM ha recollit les propostes dels alcaldes i alcaldesses de la comarca de la Noguera, així com les seves preocupacions generades entorn de com gestionar noves situacions i requeriments vinculats a la Covid-19. El president de l’ACM també els ha avançat que, en el marc de la Pla de Mandat 2020-2024 de l’ACM, s’estan reorientant prioritats i algunes passen per crear nous espais per donar major assessorament i servei que ajudi a la gestió diària dels ens locals. També s’ha parlat de com combatre el despoblament en els petits municipis de la comarca, un tema que ja l’ACM està abordant a través del projecte d’arrelament iniciat a través de la Fundació Transparència i Bon Govern Local.
El president de l’ACM també ha recordat que l’ACM ja té diversos serveis que estan a disposició dels municipis. Així, ha explicat que molts municipis han rebut assessorament jurídic i tècnic arran de la Covid-19, però també per a resoldre dubtes en quant a normativa o qüestions del dia a dia dels consistoris. També molts d’ells ja fan ús de la vessant formativa de l’ACM, que ha permès en el que portem d’any formar a 19 tècnics i electes en un total de 20 accions formatives diferents.
Cal destacar, a més, que el 100% de municipis i el Consell Comarcal del la Noguera són usuaris de la Central de Compres de l’ACM, que ofereix l’opció de contractar 14 productes i serveis de forma agregada, estalviant procediments i amb avantatges econòmics. Els productes més usats són el subministrament elèctric, les diferents pòlisses d’assegurances, i l’adquisició de desfibril·ladors, paper d’oficina i equips de multifunció. Un total de 35 ens en fan ús (30 ajuntaments, el Consell Comarcal i 4 ens depenents).
A més durant la gestió de l’emergència de la Covid-19, l’ACM va lliurar gratuïtament als municipis de la comarca 450 mascaretes tèxtils, 1.300 mascaretes quirúrgiques, 2.600 guants i 20 mascaretes FFP2. I també va afavorir la compra agregada de 600 mascaretes FFP2 a 2 municipis.
La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…
Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…
Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
La Comissió d’Energia de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer ha iniciat una…
Aquest lloc web utilitza cookies.