La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha portat al Museu de la Noguera una exposició de producció pròpia sobre la diversitat geològica i biològica de Ponent i el Pirineu. El treball, sota el títol “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu” fa un recorregut al llarg de 550 milions d’anys de vida a la terra a través de 120 roques i fòssils recollits en 22 localitats de Ponent i el Pirineu i de les reconstruccions de 5 animals ja extingits.
D’entre els 120 fòssils i roques exposats destaquen una de les roques més antigues, que és del Pirineu Axial i té 550 milions d’anys; el fòssil més antic, de fa 440 milions d’anys, trobat al Pallars Sobirà, i la primera planta amb flor apareguda al món, la Montsechia, del Montsec.
Pel que fa a les reconstruccions de 5 animals ja extingits, s’hi pot veure un rèptil marí, únic a Catalunya, localitzat a Alòs de Balaguer i un Dimetrodon, un dels rèptils més antics que va habitar les terres de Lleida fa 270 milions d’anys.
Un dels focus d’interès de la recerca és la sorprenent diversitat geològica i biològica trobada a la demarcació de Lleida, que compta amb una figura de reconeixement internacional com és el Geoparc mundial UNESCO Orígens.
L’exposició romandrà oberta al Museu de la Noguera de Balaguer fins al 27 de febrer del 2022.
La Paeria de Balaguer ha instal·lat aquesta setmana dos nous dispensadors d’alimentació per a coloms…
Ponts ha estrenat aquesta divendres la Suite del Mil·lenari de Sant Pere de Ponts davant…
Catalunya es presentava davant un Pavelló 1r d’octubre a vessar amb la intenció de continuar…
Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…
En aquells temps en què l’ajuda humanitària es fa imprescindible per a la recuperació d’una…
La Comissió d’Energia de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer ha iniciat una…
Aquest lloc web utilitza cookies.