Arriba la novena edició del cicle musical ‘Concerts de Tardor’ de Torrelameu

Els concerts es realitzaran els dies 21 d’octubre, 4 i 12 de novembre i 2 de desembre a la sala de ball de l’Ajuntament i l’església de Torrelameu

Aquest dimarts s’ha presentat la novena edició del cicle musical ‘Concerts de Tardor’ de Torrelameu 2023 que se celebrarà a l’església del municipi i a la sala de ball de l’Ajuntament els dies 21 d’octubre; 4 i 12 de novembre, i 2 de desembre.

L’organització ha previst una proposta amb concerts instrumentals, de veu, corals i de temàtiques diverses, peces musicals de bandes sonores, músiques de tots els temps, trobadors i èxits d’ahir i d’avui. Dissabte, 21 d’octubre hi haurà el concert de ‘Tres + 1’, coincidint amb la inauguració del 19è Premi Miquel Viladrich, i sota el títol ‘Músiques de lletra’, Jordi Paulí (tenora), Xavi Piñol (tible), Xavier Cassanyes (piano) i Anna Torner (rapsoda), presenten una inèdita proposta literariomusical. Dissabte 4 de novembre el músic lleidatà compositor i guitarrista, Miguel Hortigüela presentarà el seu nou disc ‘Luna Poleno’. Diumenge, 12 de novembre els alumnes de cant de Marta Infante interpretaran ‘Cants per la tardor’ i finalment dissabte 2 de desembre els infants i joves de Torrelameu interpretaran cançons sota el títol ‘Amb olor de Nadal’, coincidint amb l’encesa de llums de Nadal i de l’arbre a la plaça de l’Església de Torrelameu.

Tots els concerts tenen entrada gratuïta, comencen a les 19 h i es faran a l’església, excepte el primer, que tindrà lloc a la sala de ball de l’Ajuntament.

Estefania Rufach, vicepresidenta de l’IEI, ha destacat que el programa que es proposa “fa molt bona pinta”, i s’ha referit al concert final com a “molta enveja”, perquè hi participen l’escola, la gent del poble i el jovent, que és el més difícil”, per això s’ha mostrat convençuda “que heu d’omplir perquè tothom hi està implicat. Sé com costa moure la gent en un poble”.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, ha fet esment a la importància “d’apropar un tipus de música que a vegades costa, però que a la gent del poble, cada vegada més, li ha anat agradant. És una proposta arriscada, però que cada any té més repercussió”.

Per la seva banda, Gerard Riu, director del cicle, ha explicat que la filosofia del cicle “és poder trobar un moment, en un poble de pagès, perquè la gent, a les set de la tarda, es mudi i surti, sigui a l’església o a la sala de ball, per estar junts. La música és una excusa. A mi em va bé la música, però seria el mateix si ens trobéssim per parlar de qualsevol cosa”. La seva intenció és organitzar aquest cicle “tants anys com sigui possible”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.