Els estudis han estat fet per tres historiadors reconeguts per les seves aportacions en la Història de l’Art de les Terres de Lleida: en Francesc Fité, la Carmen Berlabé i l’Aberto Velasco. El catàleg d’art cristià del Museu de la Noguera compta també amb un article de síntesi sobre el cristianisme a la població de Balaguer des dels seus orígens fa noucents anys fins l’actualitat, signat per la Carme Alòs, directora del Museu. La presentació la farà l’actual rector de la parròquia de santa Maria de Balaguer Mn. Joan Pujol i l’acte tindrà lloc a les sales d’exposició estable del Museu.
Posteriorment, a les 21h, el restaurador de béns moble Ramon Solé farà una visita guiada als objectes i restes arquitectòniques del palau de la Suda de Balaguer conservats al Museu. Es visitaran també les restes que estan conservades en les sales de reserva o magatzems.
El dissabte, 19 de maig a les 12h, serà l’arqueòleg Piquipala qui farà una visita guiada molt especial al Museu de la Noguera. L’activitat està adreçada a famílies i s’emmarca també dins els actes de presentació d’Arqueoxarxa, una xarxa que agrupa els principals museus i equipaments arqueològics de Catalunya. Durant l’activitat Piquipala repartirà als assistents els passaports d’Arqueoxarxa a través dels quals els visitants dels museus d’arqueologia de Catalunya poden resultar premiats amb un viatge a Grècia per a quatre persones.