L’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera ha reprès aquest 2022 les activitats adreçades a la gent gran de la comarca. A més de les Aules de Formació de la Noguera, continuen impartint-se els tallers d’estimulació cognitiva i els tallers d’introducció a l’ús del mòbil.
El taller d’estimulació cognitiva és una de les accions per fomentar els hàbits saludables i l’envelliment actiu, i té l’objectiu d’optimitzar el funcionament de les diferents capacitats cognitives (orientació, atenció, memòria, llenguatge…) mitjançant una sèrie de tècniques, exercicis, jocs i activitats que les estimulen.
Amb aquest taller es pretén ajudar les persones que tenen canvis cognitius associats a l’edat, com dificultats per retenir la informació i mantenir la concentració, creant un espai d’aprenentatge d’estratègies per millorar la capacitat memorística.
El taller d’estimulació cognitiva s’adreça a majors de 65 anys, és completament gratuït i s’imparteix en 7 sessions amb un aforament limitat. Abans d’acabar l’any 2021 ja es va fer als municipis de Castelló de Farfanya, la Baronia de Rialb i Térmens; i ara es continuen a Os de Balaguer, EMD Baldomar i Menàrguens tot i que s’anirà ampliant a altres municipis de la comarca.
També té continuïtat el taller “Ús del mòbil intel·ligent” per a persones grans per ensenyar-los el funcionament d’aquests aparells per tal que puguin aprofitar-ne totes les prestacions i avantatges que ofereixen.
Aquest taller fomenta l’ús de les noves tecnologies en la tercera edat i crea un espai d’aprenentatge amb l’objectiu de familiaritzar les persones grans amb aquesta tecnologia i evitar el seu aïllament per raó d’edat, potenciant la seva autonomia, diversificant el seu oci i augmentant les seves capacitats comunicatives i de relació amb l’entorn.
El taller és completament gratuït i s’imparteix en 4 sessions. Ja s’ha dut a terme als municipis de Vallfogona de Balaguer, Torrelameu i Camarasa abans de finalitzar l’any, i ara es reprenen als municipis de Penelles, Foradada i Cubells i s’aniran afegint altres municipis de la comarca a la llista.
En les sessions formatives, a les quals els participants han de portar el seu telèfon, aprenen les parts principals d’un telèfon mòbil, les tecles, les icones que apareixen a la pantalla, accions bàsiques com trucar, respondre trucades, guardar contactes a l’agenda i la instal·lació d’aplicacions com navegadors, jocs, xarxes socials, etc. Els tallers ja han donat els seus fruits en poc temps, i es pretén seguir ajudant tota la gent gran de la comarca perquè puguin manejar manera independent els seus telèfons mòbils.
Informa: Redacció