Més de 530 alumnes implementaran el projecte Futurs Emprenedors Rurals en aquest nou curs

Es durà a terme en cinc escoles de la Noguera entre l’alumnat de 5è i 6è de primària

Durant aquest curs escolar, un total de 20 escoles i més de 530 alumnes s’han inscrit al projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) per fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6è de primària. FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

A la Noguera i el Segrià Nord les escoles participants són: l’escola Vedruna de Balaguer, l’Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, l’Escola de Ponts, l’Escola Bonavista de Bellcaire d’Urgell i l’Escola Leandre Cristòfol d’Os de Balaguer.

Per a la cloenda del projecte FER.cat del curs passat es van organitzar 4 Fires de Projectes a Solsona, Balaguer, Tortosa i Llanars, on més de 350 alumnes van presentar un total de 69 projectes elaborats durant el curs escolar, que van ser valorats per un jurat professional.

El projecte FER.CAT es va posar en marxa per fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor entre els joves, facilitar que els infants aprenguin a cercar oportunitats i aprofitar els recursos que els ofereix el món rural, fomentant el treball en equip, el debat i les relacions entre l’alumnat, implicar la comunitat educativa en la transmissió de la cultura emprenedora, posar en valor les empreses dels territoris LEADER i donar‐les a conèixer entre la comunitat educativa, i promoure i donar suport a les escoles i al professorat en la implementació a l’aula de l’emprenedoria.

Aquest projecte presenta als alumnes “L’aventura de FER”, l’abella protagonista, que juga amb els paral·lelismes entre els ruscos i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat.

A més a més, el projecte compta amb materials per als alumnes i amb guies metodològiques per al professorat en les quals s’expliquen els exercicis, els criteris d’avaluació i es proposen activitats complementàries.

Finalment, hi ha sessions de formació de professorat i un grup de treball, on els mestres participants en aquest projecte intercanvien experiències amb altres escoles dels diferents territoris participants.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.